דלג לתוכן

ניתוח כף יד (Carpal Tunnel Syndrome Surgey)

Carpal Tunnel Syndrome Surgey

מתאים לטיפול ב:

  • דלקת מפרקים (דלקת פרקים)
  • הפרעה ע"ש דה-קרווין
  • מרפק טניס
המומחים של Infomed מסבירים:

מטרת הניתוח
ניתוח כף יד נועד לשחרור תעלת שורש כף היד על מנת לצמצם את הלחץ המופעל על עצב התווך הנמצא בפרק כף היד. 

ניתוח כף יד מבוצע על ידי חיתוך הרצועה אשר יוצרת את החלק העליון של תעלת שורש כף היד. חיתוך רצועה זו משחררת את הלחץ המופעל על עצב התווך. ניתן להסיר במהלך הניתוח גם כל רקמה אחרת (כגון רקמה של גידול) אשר יכולה אף היא להפעיל לחץ על עצב התווך.

הליך הניתוח
מרבית בני האדם אשר סובלים מתסמונת תעלת שורש כף היד מטופלים ללא צורך בביצוע ניתוח כף יד.

 
ביצוע הליך ניתוחי נשקל רק במקרים הבאים:


  • התסמינים אשר אינם משתפרים לאחר זמן ממושך של טיפולים שאינם ניתוחיים. באופן כללי ביצוע הליך ניתוחי אינו נשקל אלא לאחר טיפול שאינו ניתוחי הניתן במשך תקופה של 3 עד 12 חודשים. אולם זאת בהתבסס על ההנחה כי אתה סובל מתסמינים מתמשכים ולא מראה על סימנים של נזק עצבי. הופעת סימנים של נזק עצבי יחיש את הצורך בביצוע הליך ניתוחי.
  • כאשר התסמינים מגבילים אותך בביצוע פעולות יום יומיות, כגון כאשר אתה סובל מאובדן תחושה תמידי או נתקל בבעיות תיאום (קואורדינציה) באצבעותיך או בידך, תחושת חולשה באגודל, או כאשר שנתך מופרעת על ידי הופעת כאבים.
  • כאשר יש נזק חמור לעצב התווך (הבא לידי ביטוי בבדיקות עצביות ובאובדן תפקוד האגודל או האצבע) או כאשר ישנה סכנה לגרימת נזק לעצב.

סוגי ניתוחים

ניתוח כף יד הנפוץ ביותר על מנת לשחרר את תעלת שורש כף היד כרוך בחיתוך הרצועה החוצה את שורש כף היד על מנת לשחרר את הלחץ המופעל על עצב התווך הנמצא בפרק כף היד.

ישנן שתי גישות ניתוחיות על מנת לבצע הליך זה:
  • ניתוח כף יד פתוח בתעלת שורש כף היד, אשר מאפשר לרופא המטפל לראות טווח רחב יותר מן הרקמות הפנימיות, אשר כוללות גם את מלוא רוחבה של הרצועה החוצה שאותה יש לחתוך. ביצוע הליך ניתוחי פתוח כרוך בביצוע חתך בכף היד ובפרק כף היד, אשר גורם להתערבות בטווח רקמות נרחב יותר, ובעקבות כך נדרשת תקופת החלמה ארוכה יותר. הניתוח מותיר אחריו צלקת ארוכה ומציקה יותר מאשר בניתוח המבוצע בעזרת אנדוסקופיה.
  • ניתוח כף יד לשחרור תעלת שורש כף היד המבוצע בעזרת אנדוסקופיה, דורש ביצוע חתך קטן בלבד בשורש כף היד (כניסה בודדת) או ביצוע שני חתכים האחד בשורש כף היד והשני בכף היד (כניסה כפולה). שיטה זו מערבת טווח מצומצם יותר של רקמות בכף היד. ההחלמה הינה מהירה יותר מאשר בביצוע הליך ניתוחי פתוח. הצלקות מחלימות מהר יותר, הן קטנות יותר, ונוטות להיות מכאיבות פחות כשלושה חודשים לאחר הניתוח. ישנו שיעור מעט גבוה יותר של ביצוע ניתוחים חוזרים לאחר ביצוע ניתוח לשחרור תעלת שורש כף היד בעזרת אנדוסקופיה.
חלק מן הרופאים המנתחים מבצעים כיום ניתוחים פתוחים מצומצמים או קטנים לשחרור תעלת שורש כף היד. הליך זה מצריך ביצוע חתך קטן יותר מאשר בניתוח הפתוח השגרתי לשחרור תעלת שורש כף היד וזאת על מנת לצמצם את משך ההחלמה ואת גודל הצלקת הנותרת. 

ניתוח כף יד כזה מאפשר לרופא המנתח לראות את הרצועה במישרין במהלך הניתוח וזאת על מנת למנוע גרימת נזק לעצב התווך עצמו. הליך זה יכול להיות מבטיח, אולם כרגע ישנם מעט מחקרים אשר משווים את תוצאותיו להליך הניתוח הפתוח לשחרור תעלת שורש כף היד או להליך האנדוסקופיה.


אחרי הניתוח

חשוב מאוד להימנע לאחר נמכל פעילות אשר יכולה הייתה להיות הגורם להופעת תסמונת תעלת שורש כף היד או לשנות את האופן שבו אתה מבצע את הפעולה הזו.

    רופאים בתחום

    כירורגיה פלסטית
    ד"ר גיל נרדיני
    5.0
    ( 38 חוות דעת )
    "ד"ר נרדיני הוא רופא בחסד עליון, פרפקציוניסט מאוד וחד עין לצד היותו בן אדם נעים הליכות וסבלני מאוד. המקצועיות לצד האנושיות שלו הפכו את החוויה לקלה יותר משמעותית."
    קראו עליי עוד
    יילוד וגינקולוגיה, רפואת נשים
    ד"ר עופר מרקוביץ מנהל יחידת אולטרה סאונד נשים ויולדות בבית חולים מאיר כפר סבא, מנהל פורום ממצאים חריגים ומומים בעובר בבית חולים מאיר כפר סבא
    קראו עליי עוד
    עור ומין
    ד"ר יהונתן קפלן
    4.8
    ( 103 חוות דעת )
    "הרגשתי שהבעיה מטופלת במהירות הראויה, שיש מעקב צמוד על המקרה, המועדים, וכל הצרכים. הרגשה של טיפול יעיל ומקצועי."
    קראו עליי עוד

    המומחים של Infomed עונים על שאלות:

    המומחים של Infomed ממליצים לקרוא:

    מאמרים בנושא ניתוח כף יד

    איך ניתן לפתור את מרבית כאבי גופנו בפשטות ובמהירות
    איך ניתן לפתור את מרבית כאבי גופנו בפשטות ובמהירות
    מר גבעון פלד מאת: מר גבעון פלד 15/10/2012
    • חסות

    חלק גדול מאוד מהכאבים שאנו חשים (יש כאלה הטוענים כי 90%), מקורם במערך התנועה של הגוף – השרירים. אך מנגד, טיפולים בכ... לכתבה המלאה

    מחלת דופיטרן - עיוות בכף היד
    מחלת דופיטרן - עיוות בכף היד
    ד"ר אלון קובו, אורתופד מומחה לכירו מאת: ד"ר אלון קובו, אורתופד מומחה לכירו 17/02/2013

    מחלת דופיטרן היא עיוות בכף היד שמתפתח לרוב באיטיות לאורך שנים, עד לכיווץ אצבעות המפריע לתפקוד היומי ברמה של אי-יכול... לכתבה המלאה

    באנר הצטרפות

    רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

    שווה לך להצטרף!
    youtube ערוץ הוידאו של
    Infomed
    הפייסבוק
    שלנו
    instagram האינסטגרם
    שלנו