פורום כאבי ראש ומיגרנה - עמוד 265
פרופ' שלומית יוסט-כץ פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה נוירולוגית בכירה. בוגרת ביה"ס לרפואה תל אביב. מומחית בנוירולוגיה ובנוירואונקולוגיה. התמקצעות בכאבי ראש. פירסמה מאמרים רבים בעיתונות מקצועית. מקבלת מטופלים בגבעת שמואל. פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה נוירולוגית בכירה במרכז הרפואי רבין (קמפוס בילינסון) ומנהלת היחידה לנוירו-אונקולוגיה במרכז דוידוף לסרטן (אשר במרכז רפואי רבין). נוירו-אונקולוגיה הינו מקצוע העוסק בגידולי מערכת העצבים ובמכלול הבעיות הנוירולוגיות בקרב חולי סרטן. פרופ' שלומית יוסט-כץ נבחרה ע"י מרכז רפואי רבין ונסעה להתמחות על בת שנתיים וחצי בנוירו-אונקולוגיה במרכז הסרטן MD ANDERSON אשר הינו מרכז הסרטן הגדול ביותר בארצות הברית. במסגרת עבודתה כנוירו-אונקולוגית פרופ' יוסט מטפלת בחולים עם מגוון בעיות: * גידולי מוח ראשוניים * גידולי מוח משניים - גרורות * סיבוכים נוירולוגיים בקרב חולי סרטן הכוללים: נוירופתיות משנית לטיפול כימותרפי פרכוסים משנית לגרורות מוחיות תופעות לוואי נוירולוגיות כתוצאה מטיפול כימותרפי וקרינתי חסרים נוירולוגיים וכאב משנית לגרורות גרמיות (cord compression) אירועים תרומבואמבוליים תסמונות פרהנאופלסטיות בנוסף, פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה רופאה בכירה במרפאה לכאב ראש בבית החולים בילינסון. במסגרת מרפאה זאת מטפלת בחולים עם כאבי ראש כגון: * מיגרנה * TENSION HEADACHE * CLUSTER HEADACH * כאבי פנים * HEMICRANIA CONTINUA * TRIGEMINAL NEURALGIA בנוסף לעיסוקיה העיקריים, ממשיכה פרופ' יוסט-כץ לעבוד כנוירולוגית כללית ומטפלת במגוון רחב של חולים עם בעיות נוירולוגיות שונות. פרופ' יוסט-כץ זוכה להערכה רבה מצד מטופליה.
כאבי ראש בעקבות נפילה מ-2009 אנה 03/06/2012 | 12:01שלום רב, מכר שלי לפני כמה שנים (שנת 2009) לא הרגיש טוב והתעלף, קיבל מכה מהמדרגה בזמן הנפילה. הנפילה היתה על הצד שמאל. אחרי הנפילה הוא לא זכר הרבה דברים, כגון: לא ידע איך משתמשים הפלאון - איך לחייג אפילו, לא זכר שמות של בני משפחתו, לא זכר איפה הוא נמצא וכו'... מאז ועד היום המטופל סובל מרעש באוזן שמאל (דומה יותר לשריקה) וכאבי ראש חזקי. שום תרופה לא עוזרת. האם יש לזה איזו הבחנה, לאיזה מומחה כדאי לפנות לאבחון טוב? האם יש לתופעה כזו איזו תרופה או פתרון?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה כאבי ראש לאחר נפילה ב-2009 דר' דניאל עובד 03/06/2012 | 20:54כדאי לפנות לרופא נוירולוג, מרפאת זיכרון, או מרפאת כאבי ראש. בהצלחה.הוסף תגובה
כאב מסוג tinseion מירי 02/06/2012 | 15:17אם אני מבקרת במרפאה לכאב ראש ? יש מצב שיהיה תרופה שתעזור לי לצאת מהמצב של כאב יומ יומי ?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה כאבי ראש מסוג tension דר' דניאל עובד 02/06/2012 | 18:03בהחלט כן.הוסף תגובה
כאב ראש יומי מירי 01/06/2012 | 12:11שלום לך ד"ר .. אני סובלת מכאב ראש כבר הרבה זמן ובקרתי אצל נוירולוג ובמרפאת כאב כולם אמרו שזה כאב ראש תעוקתי כרוני!! וזה לא חולף למרות שאני לוקחת תרופות "פרולול" מה אפשר לעשות? כל הבדיקות תקינות כולל צילומים?!!הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה כאבי ראש תעוקתיים כרוניים דר' דניאל עובד 01/06/2012 | 13:02פרולול אינה תרופה בקו הראשון לטיפול בכאבי ראש תעוקתיים כרוניים. ישנן תרופות יעילות יותר. כדאי לפנות למרפאת כאבי ראש...הוסף תגובה
דחוף,,לחץ בראש סחרחורות והרגשת כיבוי המוח בהריון אהובה 31/05/2012 | 23:25שלום ד"ר בתי בת 25 הריון שני שבוע 15 ב"ה ,לפני מס' חודשים הריון ראשון עם שק הריון ללא עובר, מרגישה כבר שבוע סחרחורות דפיקות לב מהירות מאוד לחץ בראש ואומרת כמו כבוי המוח לשניות זה קורה המון פעמים ביום עד הלילה במיון נשים עשו אולטרסאונד הכל ב"ה עם העובר בסדר, בדיקות דם בסדר, לא עשו בדיקת סוכר הומלץ הולטר ללב, בלוטת התריס בדיקת נוירולוג שאמר שלא יכול לבדוק בהריון , הולטר ובלוטת תריס ב"ה תקין אני מאוד מודאגת, ביקשתי היום מרופא המשפחה eeg אמר שזה לא הכיוון ולא נתן בדיקת סוכר באצבע יעשה ביום ראשון, לחץ דם בין 90 ל109 על 56 ו68 נאמר לנו שזה בסדר זה לא קצת גבוה לגילה? ד"ר מה אתה מציע? האם יכול להיות חרדות? המון תודותהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תחשות שונות בהריון דר' דניאל עובד 01/06/2012 | 09:26ייתכן שזה כפי שאת אומרת ממתח וחרדה,אך יש לשלול סיבות גופניות למצבה לפני שמגיעים למסקנה זו. לא הבנתי מדוע נוירולוג לא יכול לבדוק בהריון. כדאי שהיא תבדק ע"י רופא נוירולוג שכן יכול לבדוק בהריון:). בהצלחה.הוסף תגובה
המשך שאלה נ.א 31/05/2012 | 22:13אני מרכיבה משקפים וגם משתמשת בעדשות מגע האם זה קשור? קבעתי גם תור לרופא משפחה האם אין צורך ללכת?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה המשך לשאלה דר' דניאל עובד 31/05/2012 | 22:26אם כאבי הראש הם גם מצחיים, ייתכן שבעיית מיקוד יכולה להסביר את כאבי הראש.הוסף תגובה
כאב ראש נ.א 31/05/2012 | 20:43שלום ד"ר שבוע שעבר התחיל לי כאב ראש לוחץ במצח ברקות ובאוזנים ומין תחושה מוזרה בפנים שאני לא מצליחה לפרש הכאב הוא לא משתנה אני מאוד מאוד לחוצה ולכן מידי פעם תוקפים אותי גם חרדות וזה משבש לי היום חשוב לציין ששבוע לפני החתונה גילו לי קריש דם והייתי ממש ממש בלחץ וכרגע אני מטופלת האם יש קשר לכל זה? אשמח לתשובה תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה כאב ראש דר' דניאל עובד 31/05/2012 | 22:00ייתכן, כדאי לפנות לנוירולוג להערכה ובדיקה נוירולוגית, וגם לרופא עיניים לבדיקת דיסקות (פונדוס). בהצלחה.הוסף תגובה
כאבי ראש וצוואר מתן 31/05/2012 | 21:55שלום רב, כבר למעלה מארבעה חודשים יש לי כאבי ראש (באיזור הרכות והעורף) וכאב בעורף (עורף ושרירי צוואר), הכאב בראש הוא סוג של "לחץ" קל בראש, ביצעתי בתקופה האחרונה מספר בדיקות (MRI בעורף לבדיקת פריצת דיסק בחוליות צוואר), CT ראש, EEG בעירונות, US צווארי ואקו לב, לכל הבדיקות באלו הופנתי ע"י נויירולוג. כל הבדיקות חזרו תקינות. הכאב ממשיך....אשמח לדעת מה יכול להיות הבעיה?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה כאבי ראש וצוואר דר' דניאל עובד 31/05/2012 | 21:59ייתכן שמדובר בכאבי ראש וצוואר מסוג tension type, שנובע מהתככוצות של שרירי הקרקפת ועצוואר ורגישות יתר של העצבים בקרקפת לכאב. כדאי לפנות למרפאת כאבי ראש. בהצלחה.הוסף תגובה
סיטי ראש עם יוד סוניה 31/05/2012 | 21:19נוירולוג נתן לי הפניה לסיטי ראש ,הבנתי שבבדיקה מזריקים יוד , איך אפשר לדעת אם אני אלרגית ליוד והאם ניתן לבצע את הבדיקה ללא יוד , אני סובלת מאלרגיות ושותה תרופה אריוס נגד אלרגיההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה סיטי ראש עם חומר ניגוד דר' דניאל עובד 31/05/2012 | 21:56לא ניתן לדעת אם את אלרגית ליוד ללא חשיפה. את יכולה לסרב להזרקה, וזה לגיטימי לאור היותך סובלת מאלרגיות ומטופלת תרופתית. אם הבדיקה ללא חומר ניגוד תדגים נגע שטיבו אינו ברור, יהיה אפשר להמשיך את הבירור ע"י בדיקת MRI מוח. בהצלחה.הוסף תגובה
(לת) סוניה 31/05/2012 | 21:04נוירולוג שלח אותי לצילום סיטי ראש ,איך אפשר לדעת אם אני אלרגית ליוד שמזריקים בבדיקה והאם אפשר לבצע את הבדיקה בלי היודהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
כאבי ראש תכופים אשתו של 31/05/2012 | 12:06שלום רב, בעלי בן 35. מאז ומתמיד סבל מכאבי ראש פה ושםן, לאחרונה החל פעילות גופנית בחדר כושר לא ברור אם יש קשר אבל עבודתו היא עבודת שטח בחוץ. הוא שותה כ-2-3 ליטר בכל יום - בעיקרם מים. בשנה האחרונה כאבי הראש תכפו ובשבוע האחרון סובל כל יום מכאב ראש בחלק האחורי מה זה? איך מבררים? למי פנים, אם בכלל?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה כאב ראש אחורי דר' דניאל עובד 31/05/2012 | 12:11כאב ראש עורפי יכול להופיע על רקע סיבות שונות ומגוונות, כגון- התכווצות של שרירי העורף והצוואר, שינויים צוואריים, כמו בלט דיסק, דלקת של העצב העורפי הגדול וכו'. כדאי לפנות לאיבחון אצל נוירולוג וקבלת טיפול מתאים.הוסף תגובה
נושאים מרכזיים
מחלות קשורות
-
דלקת קרום המוח
-
נוירופיברומטוזיס
בדיקות קשורות
-
ויטמין B6
-
מבחן טובה
תרופות קשורות
-
אלטריפטאן
-
קלוראזפאט
מונחים קשורים
-
אזורי ברודמן
-
אקטומיוזין
רופאים בתחום

ד"ר מיקי הר-גיל נוירולוגיה
4.9 ( 14 חוות דעת )
"חוויה טובה מאוד מאוד. אנחנו איתו כבר תקופה יחסית ארוכה. ד״ר הר גיל רופא מאוד קשוב, מכיל ומבין. מקדיש את מלוא תשומת הלב הנדרשת בסבלנות ואהבה רבה בין אם זה למטופלים ובין אם זה להורים, אוזן קשבת לקשיים, לחששות וגם לדברים הטובים והשמחים."

ד"ר מוחמד הוארי נוירולוגיה
5 ( 12 חוות דעת )
"ד״ר הווארי רופא קשוב, סבלני ומקצועי - ממליצה עליו בחום:)"
פורומים נוספים בתחום
פורוםכאבי ראש ומיגרנה
פורום כאבי ראש ומיגרנה מנוהל ע"י ד"ר שלומית יוסט-כץ, נוירולוגית בכירה ומנהלת היחידה לנוירו-אונקולוגיה בבלינסון. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום כאבי ראש ומיגרנהפורוםטיפולי קנאביס בילדים
בפורום טיפולי קנאביס בילדים ניתן להתייעץ עם ד"ר ורוניקה צ'רנוחה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפולי קנאביס בילדים

פרופ' שלומית יוסט-כץ
ד"ר ורוניקה צ'רנוחה