התרופה אבודרט לטיפול בערמונית מוגדלת
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 09/02/2008
1 דקות קריאה
שאלה:

האורולוג רשם לי אבודרט כי הערמונית גדולה מאד (4.8/4.4) כטיפול מונע, למרות שאין לי תסמינים. אני בן 50+. מה דעתכם? והאם להערכתכם התרופה תיכנס לסל התרופות? היא יקרה.

תשובה:
בתרופה אבודרט (dutasteride) משתמשים לטיפול בהגדלה של בלוטת הערמונית עם סימפטומים, וכן למניעה של אצירת שתן וניתוח על רקע Benign Prostatic Hyperplasia או BPH. נראה שמכיוון שהבלוטה שלך מוגדלת, חשב הרופא שכדאי שתיטול טיפול זה. אינני יכולה לנבא אם התרופה תיכנס לסל התרופות. כרגע היא בסל התרופות. להלן מידע נוסף לגבי התרופה והשימושים בה: http://www.infomed.co.il/drug1.asp?dID=351