דלג לתוכן

רירית רחם מעובה וכאבים כמדד לביוץ

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 09/04/2006
1 דקות קריאה

שאלה:

אני ובעלי מנסים מזה חצי שנה להיכנס להריון. אני מקבלת כל 30 יום מחזור באופן סדיר. שאלתי היא: אצלי מזה שנים הביוץ (עפי' הגדרתו) מתרחש שבוע ויומיים לפני מחזור. אני יודעת זאת מכיוון שיש לי כאבים חזקים (שונים מכאבי המחזור), ובנוסף רירית רחם מרובה. כמו כן כשנבדקתי אצל הרופא המטפל הוא אכן ראה ששבוע לפני המחזור יש לי רירית מרובה. העניין הוא שעל פי מחשבוני הביוץ אני אמורה לבייץ שבוע לפני, והשבוע שאני חשה ביוץ הוא קרוב לימים שאמורים להיות "ימים בטוחים" (אם אני לא טועה). בכל זאת אנו מנסים להיקלט ועדיין לא מצליחים! האם עלי להסדיר את הביוץ - האם זה אפשרי בכלל? האם יש סיכוי להורות כשהביוץ קרוב כל כך לימי המחזור?

תשובה:

ביוץ מתרחש 14 ימים לפני הווסת, הכאב יכול להופיע מעט לאחר הביוץ. את צודקת שרירית מעובה בסונאר הינה מדד טוב, אך האם את בטוחה שהווסת היתה שבוע לאחר ה US? האם ביצעת אולטרסאונד גם לאחר הביוץ וראית רירית לא מעובה? אין קשר בין קושי להרות לבין הקרבה בין הביוץ לווסת שאחריה. כאשר מדובר בתקופה של מעל שנה, יש טעם להרחבת הבירור.
רופאים בתחום
פרופ' אריה דרוגן
פרופ' אריה דרוגן יילוד וגינקולוגיה, רפואת נשים
ד"ר אייל הירש
ד"ר אייל הירש גסטרואנטרולוגיה
ד"ר ניזאר חוראני
ד"ר ניזאר חוראני נוירולוגיה
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו