דלג לתוכן

ההבדל בין גלולות למניעת הריון מהסוגים סרזט ופמינט

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 09/06/2008
1 דקות קריאה

שאלה:

לקחתי גלולות סרזט במשך כ-9 חודשים בהנקה. מייד כשסיימתי להיניק עברתי לפמינט בלי שום הפסקה, וכעת, לאחר כ-15 יום עם פמינט, התחילו דימום וקצת כאבי בטן. מה זה יכול להיות? בעוד 3 ימים אני מסיימת את החפיסה ואז אקבל מחזור ראשון מאז הלידה. האם הוא יהיה קשה מתמיד?

תשובה:

גלולות פמינט מכילות מינון נמוך של שני ההורמונים אסטרוגן ופרוגסטרון (ethinylestradiol). המינון הנמוך מונע את תופעות הלוואי של הגלולות הישנות, כגון גודש בשדיים ובחילות, אך מצד שני, ישנה תופעת לוואי נפוצה בשימוש עם פמינט והיא דימומים בין-מחזוריים. מכיוון שלפני כן השתמשת בגלולות שהכילו פרוגסטרון בלבד, כעת אינך מאוזנת מבחינה הורמונלית. לאחר תקופה של נטילת פמינט רמת ההורמונים תתאזן, וכן גם הדימומים הבין-וסתיים. אין סיבה שהמחזור הבא יהיה קשה מתמיד, למרות שהוא הראשון לאחר הלידה. בברכה, ד"ר קרן גלרון - אינפומד

נושאים מרכזיים

רופאים בתחום
ד"ר אריה אשכנזי
ד"ר אריה אשכנזי הפרעות קשב וריכוז
ד"ר יונתן וייס
ד"ר יונתן וייס פנימית
פרופ' אמנון זיסמן
פרופ' אמנון זיסמן אורולוגיה
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו