הפרעות בתפקוד הכבד בעקבות גיארדיה
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 09/11/2007
1 דקות קריאה
שאלה:

לאחרונה חזרתי ממרכז אמריקה, ולקראת סוף הטיול לקחתי אנטיביוטיקה לטיפול בטפילי Giardia Lamblia שהתגלו אצלי בעקבות אי סדרים במערכת העיכול שהיו לי. בימים האחרונים (לאחר כשבוע מחזרתי), בעקבות צואה שהיא אומנם רגילה, אך עם ריר, ובעקבות כך שיש לי 5-4 יציאות ביום, עשיתי בדיקת צואה נוספת ובדיקות דם. בבדיקות הצואה לא נמצאו טפילים. בבדיקת הדם גילו ליGPT (ALT)

תשובה:
לאחרונה חזרתי ממרכז אמריקה, ולקראת סוף הטיול לקחתי אנטיביוטיקה לטיפול בטפילי Giardia Lamblia שהתגלו אצלי בעקבות אי סדרים במערכת העיכול שהיו לי. בימים האחרונים (לאחר כשבוע מחזרתי), בעקבות צואה שהיא אומנם רגילה, אך עם ריר, ובעקבות כך שיש לי 5-4 יציאות ביום, עשיתי בדיקת צואה נוספת ובדיקות דם. בבדיקות הצואה לא נמצאו טפילים. בבדיקת הדם גילו ליGPT (ALT) גבוה (70) ו-GOT (AST) קצת גבוה (38). על מה זה יכול לרמז? האם הטפילים הם אלה שאולי גרמו לזיהום כלשהו בכבד? Giardia Lamblia יכול לעיתים רחוקות לגרום להפרעות בתפקודי הכבד. אם אתה בינתיים מטופל, אני מציעה שבסוף הטיפול תעשה בדיקות חוזרות. אם תפקודי הכבד ישתפרו, אפשר יהיה לשער שהבעיה נגרמה על ידי הטפיל. אם הם לא ישתפרו, צריך יהיה לחפש את הגורם לבעיה בתפקודי הכבד. בברכה, ד"ר נעמה ורבין - אינפומד [11/09/2007]