דלג לתוכן

שאלה

לאחרונה חזרתי ממרכז אמריקה, ולקראת סוף הטיול לקחתי אנטיביוטיקה לטיפול בטפילי Giardia Lamblia שהתגלו אצלי בעקבות אי סדרים במערכת העיכול שהיו לי. בימים האחרונים (לאחר כשבוע מחזרתי), בעקבות צואה שהיא אומנם רגילה, אך עם ריר, ובעקבות כך שיש לי 5-4 יציאות ביום, עשיתי בדיקת צואה נוספת ובדיקות דם. בבדיקות הצואה לא נמצאו טפילים. בבדיקת הדם גילו ליGPT (ALT)

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 09/11/2007
1 דקות קריאה

תשובה:

לאחרונה חזרתי ממרכז אמריקה, ולקראת סוף הטיול לקחתי אנטיביוטיקה לטיפול בטפילי Giardia Lamblia שהתגלו אצלי בעקבות אי סדרים במערכת העיכול שהיו לי. בימים האחרונים (לאחר כשבוע מחזרתי), בעקבות צואה שהיא אומנם רגילה, אך עם ריר, ובעקבות כך שיש לי 5-4 יציאות ביום, עשיתי בדיקת צואה נוספת ובדיקות דם. בבדיקות הצואה לא נמצאו טפילים. בבדיקת הדם גילו ליGPT (ALT) גבוה (70) ו-GOT (AST) קצת גבוה (38). על מה זה יכול לרמז? האם הטפילים הם אלה שאולי גרמו לזיהום כלשהו בכבד? Giardia Lamblia יכול לעיתים רחוקות לגרום להפרעות בתפקודי הכבד. אם אתה בינתיים מטופל, אני מציעה שבסוף הטיפול תעשה בדיקות חוזרות. אם תפקודי הכבד ישתפרו, אפשר יהיה לשער שהבעיה נגרמה על ידי הטפיל. אם הם לא ישתפרו, צריך יהיה לחפש את הגורם לבעיה בתפקודי הכבד. בברכה, ד"ר נעמה ורבין - אינפומד [11/09/2007]
רופאים בתחום
ד"ר דוד ישי
ד"ר דוד ישי יילוד וגינקולוגיה, רפואת נשים
 דניאל וייס
דניאל וייס פודיאטריה
פרופ' אשר טל
פרופ' אשר טל ילדים
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו