דלג לתוכן

מחזור דליל אחרי שימוש בגלולות

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 17/09/2006
1 דקות קריאה

שאלה:

אני בת 29, תמיד היו לי וסתות שופעות וסדירות, 3 שנים אחרונות הייתי עם גלולות אורתו-ציקלן, בהדרגה השתנה אופי הווסת שהפכה דלילה וקצרה הרבה יותר וגם משונה - היו מופיעים לי כאבים, הפרשה דמית ורק אחר כך מעט דימום. חשדתי שהדבר אינו כשורה אך הרופא שלי דאז אמר שזה נורמלי. כיום הפסקתי את הגלולות והווסת הראשונה הייתה אף היא שונה מהרגיל, קצרה ולא שופעת. מה קורה לי? אני מאד מודאגת, אני מבינה שזה קשור לרירית שכנראה לא מתפתחת כמו שצריך , אבל למה???

תשובה:

נטילת גלולות למניעת הריון תמיד משנה את אופי המחזור שנובע במקרים אלו מהפסקת הגלולה ולא מביוץ. לאחר הפסקת גלולות לוקח זמן לחזרת ביוצים והמחזור עשוי להיות בעל אופי שונה ולא סדיר, הכל יחזור לקדמותו תוך 3 חודשים. ד"ר נגה פוקס - אינפומד

נושאים מרכזיים

רופאים בתחום
ד"ר מנחם דויטש
ד"ר מנחם דויטש רפואת שיניים
ד"ר יעקב אולך
ד"ר יעקב אולך גסטרואנטרולוגיה
ד"ר סבטלנה גרישין
ד"ר סבטלנה גרישין פסיכיאטריה
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו