דלג לתוכן

פצעים בפנים אחרי סיום טיפול עם רואקוטן

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 18/09/2007
1 דקות קריאה

שאלה:

בני בן ה-16 סיים טיפול של עשרה חודשים ברואקוטן, ולדברי רופא העור, טופל במינון המתאים למשקלו. הפסקת הטיפול הייתה לפני חודשיים. מאז מופיעים לו כתמים אדומים בפנים במקומות משתנים, ובמספר מקומות הכתם קבוע ומשנה את צבעו בין חום לאדום. בנוסף, מופיעים הרבה פצעונים קטנים שבדרך כלל נעלמים אחרי יום או יומיים, בעיקר באזור האף ובצדיו, קצת מתחת לאזור העיניים. האם תוכל להתייחס לתופעה ולהסביר לנו מדוע היא מתרחשת לאחר סיום הטיפול. מה המלצותיך? אודה לך אם תוכל להתייחס גם לנושא הגילוח. האם אפשר להתגלח לאחר רואקוטן, או שהגילוח עלול לפגוע בפצעים ובעור?

תשובה:

אינני יכול לאבחן את הפצעים שאתה מנסה לתאר ללא יכולת לבצע בדיקה גופנית של הנגעים. באופן תיאורטי, האקנה יכול לחזור למרות הטיפול הממושך. הפצעים מסביב לאף יכולים להיות סימפטומים למחלה אחרת או נוספת. זו לאו דווקא חזרה של האקנה. הטיפול אינו מבטיח הצלחה של 100%, וישנם גורמים רבים המשפיעים עליו, כמו השינויים ההורמונליים העוברים על בנך, אשר נמצא בשיא תהליך ההתבגרות. ניתן להתגלח, אך כמובן שבעדינות ומבלי לפתוח את הפצעים מחדש. חשוב לשמור על הגיינה טובה של עור הפנים על ידי שטיפות בבוקר ובערב עם סבון פנים מיוחד, לשמור על ניקיון הפצעים עם מי פנים שיש להם אפקט מחטא, ולהקפיד על ייבוש עור הפנים, דבר שיוצר סביבה פחות טובה לגדילת ושגשוג חיידקים בעור. ניתן למצוא מידע נוסף על הטיפול באקנה באמצעות תרופה זו על ידי שימוש במנגנון החיפוש של אינפומד. ד"ר גיל טאובר - אינפומד
רופאים בתחום
 עמותת מעל"ה
עמותת מעל"ה רפואת כאב
פרופ' אברהם ויצמן
פרופ' אברהם ויצמן פסיכיאטריה
ד"ר דני בלום
ד"ר דני בלום ילדים
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו