המינון הנכון של תרופות לשיעול לתינוקות
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

האם מותר לתת לתינוק בן שנה ו-3 חודשים סירופ טוסוסדן? אם כן, מה המינון הנכון? אשמח לקבל שמות של התרופות אחרות המקילות על שיעול עמוק במקרה של ברונכיטיס.

תשובה:
מותר לתת סירופ טוסוסדן בכל גיל. לילדים מתחת לגיל 6 מותר לתת חצי כפית, פעמיים עד שלוש פעמים ביום. תרופות נוספות: מוקומיסט (סיראן) אשר מקלה על הוצאת הליחה – בילדים מתחת לגיל שנתיים יש להמיס חצי שקית פעמיים ביום (במים, במיץ או בתה קר). סולבקס (ברומהקסין) – בילדים בני 1-5 שנים ניתן לתת 2 מ"ל בסירופ פעמיים ביום, או 10 טיפות פעמיים ביום באינהלציה. מוקוליט טיפטיפות (קרבוציסטאין) – בילדים מתחת לגיל שנתיים נותנים 20 עד 25 מ"ג לק"ג משקל גוף ליום, ומחלקים את הכמות לשתיים או יותר מנות, או טיפה אחת לכל ק"ג גוף, ומחלקים את הכמות ל-3 או 4 מנות ביום. תוכל לקרוא על התרופותה באינדקס התרופות של אינפומד על ידי לחיצה על שמותיהן. בברכה, ד"ר שירי אורי - אינפומד