השתלת קוצב לב לאישה עם אי ספיקת לב
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

האם לאחר השתלה של קוצב לב תיפתר לי בעיית אי-ספיקת הלב? כשהוחלט על קוצב הלב היתה בעיה של פרפור פרוזדורים כרוני, ואי ספיקת הלב התגלתה בצילום חזה לפני השתלת הקוצב.

תשובה:
האם אי ספיקת הלב התגלתה בצילום חזה בלבד? האם את סובלת מבצקות ברגליים? האם את סובלת מקוצר נשימה במנוחה או במאמץ? מידע נוסף נחוץ כדי להבין את מצבך. קוצב הלב יפתור את פרפור הפרוזדורים ויחזיר את הלב לקצב הנורמלי. בעזרת פתירת בעיית הפרפור, גם תשתפר אי ספיקת הלב, אך לא תחזור לקדמותה. ניתן לקבל תרופות לבעיית האי-ספיקה אם היא חמורה. אני מציעה שתפני לרופא המטפל לטיפול מתאים. ד"ר נעמה זנזורי - אינפומד