דלג לתוכן

כאבי שרירים אחרי נטילת אנטיביוטיקה

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 26/09/2007
1 דקות קריאה

שאלה:

לפני שבועיים בערך הייתה לי דלקת בגרון. לאחר מספר ימים של כאבי גרון ראתה אותי רופאת הילדים של ילדי ונתנה לי אנטיביוטיקה - צפוויט פורטה (אני אלרגית לפניצילין) מאחר שראתה דלקת בגרון. לפני שבוע התחילו לי כאבי גב, זה המשיך לאט לאט עד שאחרי יומיים כבר כאבו לי כל השרירים בגוף, מכף רגל ועד ראש. למחרת כבר בקושי הצלחתי ללכת. הלכתי לרופאה שלי והיא שלחה אותי לעשות בדיקות דם. בגלל החג עד היום עשיתי את הבדיקות. הגוף עדיין כואב לי. רציתי לדעת מה זה יכול להיות.

תשובה:

תרופת הצפוויט (צפאלקסין) שנטלת היא תרופה ממשפחת האנטיביוטיקה של הצפאלוספורינים, ואכן משתמשים בה לאנשים עם רגישות לפניצילין. תופעות הלוואי המוכרות של התרופה כוללות כאבי מפרקים, אך הם נדירים מאוד. כאבי שרירים אינם בין תופעות הלוואי המוכרות של התרופה. בכל מקרה, בכל פעם שנוטלים תרופה ומרגישים בתופעת לוואי שלא היתה קיימת לפני כן, יש להפסיק את נטילת התרופה ולהיוועץ ברופא המטפל על מנת שיבדוק וייתן טיפול חלופי אם צריך. אני מציע לך להפסיק את נטילת התרופה ולראות אם יש שיפור. בדרך כלל, אם תופעת הלוואי נובעת מהתרופה, יש שיפור מיידי עם הפסקת נטילתה. מובן שיש ללכת לרופא המטפל בקהילה להמשך בירור של הכאבים מהם את סובלת. להלן קישור לתרופה שנטלת באינדקס התרופות של אינפומד: http://www.infomed.co.il/drug1.asp?dID=334
רופאים בתחום
ד"ר רן קידר
ד"ר רן קידר יילוד וגינקולוגיה, רפואת נשים
ד"ר דן פיינגולד
ד"ר דן פיינגולד רפואת שיניים
פרופ' טליה וולק
פרופ' טליה וולק נפרולוגיה
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו