בדיקת העמסת סוכר שאינה אבחנתית
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 26/09/2007
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בשבוע ה-26 להריון. עשיתי בדיקת העמסת סוכר של 50 והתוצאה היתה 143. האם תוצאה זו תקינה? אציין שלאחר ששתיתי את הסוכר אכלתי פרוסת לחם, ויכול להיות שעשו לי את הבדיקה 50 דקות אחרי ששתיתי את הסוכר ולא כעבור שעה. האם יש לכך השפעה? מה עלי לעשות?

תשובה:
בדיקה זו היא בדיקת סקר, כלומר היא אינה נועדה לאבחן סוכרת, אלא לאתר נשים בסיכון גבוה. תוצאה חיובית היא תוצאה של מעל 140 מ"ג/דציליטר, אם כי יש הטוענים שתוצאה מעל 130 מ"ג/ד"צ היא חיובית. תוצאה חיובית משמעה אשה בסיכון גבוה לסוכרת הריונית, ולכן יש לבצע גם בדיקת העמסת סוכר של 100 גרם. תוצאות הבדיקה שלך הן גבוליות, ונראה שלא בוצעו במדוייק, ולכן אני ממליצה בכל מקרה לבצע את בדיקת העמסת הסוכר של 100 גרם, שהיא בדיקה אבחנתית. ד"ר מורן שויקה-רבאו - אינפומד