דלג לתוכן

כניסה להריון אחרי הפסקת גלולות למניעת הריון

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 26/09/2007
1 דקות קריאה

שאלה:

אני בת 24. נטלתי גלולות במשך כ-8 שנים כמעט ברציפות, עם מעט מאוד הפסקות. לפני כחודש היה לי המחזור האחרון של הגלולות ומאז הפסקתי ליטול אותן. לאחר כ-12 יום חשתי בביוץ, ואני מרגישה במשך שבוע דקירות בבטן תחתונה עם נפיחות בחזה - סימנים כמו אלה שהיו לי כשקיבלתי מחזור כאשר לקחתי גלולות. יש לציין כי בחודש זה קיימתי יחסים בשיטת המשגל הנסוג. האם אני בהריון? האם להמתין עוד למחזור? אם כן, עוד כמה זמן אני אמורה לקבלו?

תשובה:

נושא הפסקת נטילת הגלולות נידון באינפומד פעמים רבות, תוכלי למצוא את כל מידע הרלוונטי על ידי שימוש במנגנון החיפוש של האתר. באופן כללי, לאחר נטילה רצופה של גלולות והפסקתן, לוקח לגוף מספר מחזורים עד שהוא חוזר לאיזון הורמונלי. בדרך כלל מחזורים אלה אינם מחזורים ביוציים, ולכן הסיכוי שאת בהריון בשלב זה הוא קלוש. אם אינך מעוניינת בהריון, אך בכל זאת מעוניינת להפסיק ליטול הורמונים, אני ממליצה לך להשתמש באמצעי מניעה פיסי כלשהו, כמו קונדום, ולא להסתמך על משגל נסוג. ד"ר מורן שויקה-רבאו - אינפומד

נושאים מרכזיים

רופאים בתחום
ד"ר אסי דרור
ד"ר אסי דרור רפואה אסתטית
ד"ר אלה ויצמן
ד"ר אלה ויצמן פנימית
ד"ר שי חנניה
ד"ר שי חנניה ריאות
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו