בדיקת העמסת סוכר המעלה חשד לסוכרת
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

אני מטופל ומאוזן על ידי קאדקס 2 מ"ג, אוסמו-אדלט 30 מ"ג, ליפיטור 20 מ"ג, אספירין 75 מ"ג. בבדיקת סוכר לאחר צום התגלה אצלי רמת סוכר של 106, בבדיקת העמסת סוכר (75 גרם) היתה התוצאה 247 מ"ג, ערך ה- a1c אצלי הוא 5.7. שאר בדיקות

תשובה:
בדיקת הסוכר לאחר הצום תקינה, ערך תקין הוא בין 70 ל-110. מצב חריג הוא מעל 130 בשתי בדיקות שונות. תוצאת בדיקת העמסת הסוכר אצלך חריגה, מכיוון שהערך של הסוכר לאחר שעתיים משתיית 75 מג' צריך להיות מתחת ל-140. גבוהה מ-200 מעלה את החשד שאתה חולה בסוכרת. ערך ההמוגלובין המסוכרר (HbA1c, בדיקת גליקו-המוגלובין) האידיאלי הוא מתחת ל-6.5%, ולכן הערך שנמדד אצלך תקין. הטיפול בסוכרת מורכב ממספר שלבים לפי חומרת המחלה. תחילה ניתן לשנות את אורח החיים על ידי תזונה נכונה, ירידה במשקל ופעילות גופנית. לאחר מכן, או במקרה שמדובר במצב קשה יותר, יש לשקול טיפול תרופתי. אמליץ לך להתייעץ עם רופא המשפחה שלך המכיר אותך ואת ההיסטוריה הרפואית שלך לגבי מה הכי נכון בשבילך בשלב זה. בברכה, ד"ר קרן גלרון - אינפומד