האם יש קשר בין אי-פריון לבין מחלת FMF או לתרופה קולכיצין?
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

אני ובעלי מנסים להיכנס להריון כבר מעל שנה. אני חולה ב- FMF, גיליתי זאת בגיל 26, היום אני בת 30, אך הפסקתי לקחת את הקולכיצין כבר לפני יותר מחצי שנה, ועדיין איננו מצליחים. האם עשיתי בחוכמה שהפסקתי? האם יש קשר ישיר בין אי-הפריון לבין קולכיצין? או שאי-ה

תשובה:
האם את ובעלך פניתם לבירור של אי-פריון? גם בלי קשר למחלה או לטיפול התרופתי שלקחת, כדאי לבדוק את שניכם, אולי ישנה בעיה אחרת. קולכיצין אינה פוגעת בפריון האישה, ויש להתייעץ עם הרופא המטפל לגבי השימוש בה במהלך הריון. גם FMF אינה גורמת לבעיות פריון באופן ישיר. כאמור, אני ממליצה לך ולבעלך להתחיל בבירור במרפאת פריון. בברכה, ד"ר נעמה ורבין - אינפומד