הסיבות האפשריות לדימום חזק במחזור
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 10/04/2007
1 דקות קריאה
שאלה:

המחזור שלי הקדים בשבוע. הדימום חזק מאד וישנם גושים רבים בדם, גדולים מאד, הנראים כמו שקיקי דם. מה זה, ומדוע זה קורה?

תשובה:
דימומים חזקים או לא רגילים, הם הסיבה השכיחה ביותר לביקור אצל רופא הנשים. הסיבות לתופעה רבות ומגוונות, החל בהריון (בשליש הראשון, או כתוצאה מהריון שנגמר בהפלה ספונטנית), דרך שימוש בהורמונים או בהתקן תוך-רחמי, פוליפים בצוואר הרחם או ברירית הרחם, ועד גידולים שפירים או אף ממאירים. על מנת לאבחן ולמצוא את הסיבה לדימום המוגבר, חשוב לדעת אם את משתמשת באמצעי מניעה, ואם כן, באילו אמצעים; אם התופעה חד-פעמית או שמא הופיעה כבר בעבר; אם הדימום קשור לקיום יחסי מין; אם הוא מלווה בסימפטומים נוספים, ועוד. אם התופעה היתה חד-פעמית, לא היתה מלווה בסימפטומים נוספים ולא היתה קשורה לקיום יחסי מין, ייתכן שמדובר באירוע חסר משמעות. אך מכיוון שהתופעה עשויה להצביע על פתולוגיות רבות כל כך, אני ממליצה לפנות לרופא המטפל לבדיקה ולביצוע אולטרסאונד וגינלי על מנת לשלול פתולוגיות אלו. ד"ר מורן שויקה-רבאו - אינפומד