דלג לתוכן

האם חומצה פולית ו- B12 יכולים לגרום כאבי ראש?

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 10/06/2006
1 דקות קריאה

שאלה:

התחלתי לקחת B12 לפני כ- 4 חודשים עקב מחסור חמור. כיוון שאני מתכננת הריון עוד כ- 4 חודשים התחלתי לקחת חומצה פולית 400 מ"ג ליום. מאז שהתחלתי לקחת החלו אצלי כאבי ראש ועייפות. האם מדובר בתופעות לוואי? אני לוקחת גלולות למניעת הריון כ- 10 שנים. כמה זמן לפני הכניסה להריון רצוי שאפסיק בלקיחת הגלולות?

תשובה:

העייפות וכאבי הראש מתאימים יותר לאנמיה שבגללה את לוקחת את הטיפול. אם התופעות לא חולפות למרות שיפור באנמיה, עלייך להרחיב את הבירור. רצוי להפסיק גלולות כ- 3 חודשים לפני נסיונות להרות על מנת לאפשר ביוצים סדירים, כך שניתן יהיה לדעת במדויק את גיל ההריון ולעקוב אחר התפתחות תקינה שלו.
רופאים בתחום
ד"ר מרואן חדאד
ד"ר מרואן חדאד אורתופדיה
פרופ' משה הדני
פרופ' משה הדני נוירוכירורגיה
פרופ' אפרים אביתר
פרופ' אפרים אביתר אף אוזן גרון וכירורגיית ראש-צוואר
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו