האם חומצה פולית ו- B12 יכולים לגרום כאבי ראש?
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 10/06/2006
1 דקות קריאה
שאלה:

התחלתי לקחת B12 לפני כ- 4 חודשים עקב מחסור חמור. כיוון שאני מתכננת הריון עוד כ- 4 חודשים התחלתי לקחת חומצה פולית 400 מ"ג ליום. מאז שהתחלתי לקחת החלו אצלי כאבי ראש ועייפות. האם מדובר בתופעות לוואי? אני לוקחת גלולות למניעת הריון כ- 10 שנים. כמה זמן לפני הכניסה להריון רצוי שאפסיק בלקיחת הגלולות?

תשובה:
העייפות וכאבי הראש מתאימים יותר לאנמיה שבגללה את לוקחת את הטיפול. אם התופעות לא חולפות למרות שיפור באנמיה, עלייך להרחיב את הבירור. רצוי להפסיק גלולות כ- 3 חודשים לפני נסיונות להרות על מנת לאפשר ביוצים סדירים, כך שניתן יהיה לדעת במדויק את גיל ההריון ולעקוב אחר התפתחות תקינה שלו.