הרחבה והצטלקות של הכליה אצל תינוק
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

5 ימים לאחר שבני נולד, התגלו אצלו דלקת וחיידק בדרכי השתן, ובמהלך האשפוז התגלה שיש לו הרחבה בכליה ובשופכנים. לאחר מכן הוא טופל בבית בצפורל ועדיין מקבל טיפול זה. אחרי 4 חודשים נודע לנו שבבדיקת אולטרסאונד של הכליות נראה שיפור בהתרחבות, אבל נגרמה צלקת פ

תשובה:
אין קשר בין החסר ב- G6PD לבין הבעיה בכליות, אך חשוב להקפיד על אי מתן תרופות האסורות במצב זה. פרנכימה היא החלק התפקודי של איבר, בניגוד לרקמה התומכת (סטרומה). המערכת המאספת היא מערכת הצינורות שמזרימה את השתן מהכליה, שם הוא נוצר, אל שלפוחית השתן, שם הוא נאגר. השופכן הפרוקסימלי הוא החלק הראשון של השופכן, הצינור שיוצא מהכליה ומזרים את השתן לשלפוחית השתן. ככל הנראה, בשל ההרחבה נגרמה פגיעה קלה לחלק החיצוני של הכליה. ההצטלקות עלולה להשפיע על התפקוד הכלייתי, ולכן הפנו אתכם לבדיקת המיפוי. מיפוי כליות היא בדיקה הקובעת את התפקוד היחסי של כל כליה, ויכולה לקבוע אם ישנה הפרעה בניקוז השתן מהכליה. שימוש נוסף של הבידקה הוא לאתר צלקות בכליה מזיהומים קודמים. המשיכו את המעקב עם נפרולוג ילדים. בהצלחה. ד"ר נעמה זנזורי - אינפומד