אני מטופלת מגיל 28 בכדורים של יתר לחץ דם. לאחרונה הטיפול אינו עוזר במיו
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

אני מטופלת מגיל 28 בכדורים של יתר לחץ דם. לאחרונה הטיפול אינו עוזר במיוחד ואני מגיעה לערכים של לחץ דם בינוני, 145/109 למשל. כמו כן נמצא חלבון בשתן, והופיעו בצקות ברגלים. כאבי ראש תוקפים אותי לעיתים קרובות. מה יכולות להיות הסיבות ?

תשובה:
עליך לבצע בירור נפרולוגי מקיף לכליות שכן נשמע שאת סובלת מהפרעה כלייתית שמעלה משנית את ערכי לחץ הדם. זה מסביר גם למה לחץ הדם אינו נשלט כל כך טוב ע"י התרופות. אנא פני בהקדם לפנימאי - רצוי נפרולוג לבירור.