החלפת סוג הגלולות עקב התנפחות ודימום
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 10/11/2007
2 דקות קריאה
שאלה:

כבר מספר שנים אני משתמשת בגלולות למניעת הריון מסוג פמינט. כל השנים הרגשתי נפוחה, ותמיד חשבתי שזה בגלל תזונה לא נכונה, אך לאחרונה הבנתי שזה יכול להיות בגלל שהגלולות לא מתאימות, במיוחד לאחר שנכנסתי לדיאטה מבוקרת וקשה שלא הובילה לתוצאות משמעותיות. לפני שנתיים התחילו לי דימומים בין המחזורים, לא משהו רציני אלא ממש מעט וללא כאבים. פניתי לגינקולוג שאמר שזה שום דבר, ושאם הדבר יחזור על עצמו, יש להחליף את סוג הגלולה. הדבר חזר על עצמו מספר פעמים, אחת לחודשיים-שלושה, ויחד עם הדימומים, הנפיחות התגברה והורגשה גם בימים בהם לא הייתי במחזור, ונוספו להם כאבים אשר דמו לכאבי מחזור. ניגשתי שוב לרופא אשר במקום להחליף לי את סוג הגלולה, הוסיף לי גלולת אסטרוגן הנקראת אסטרופם , שאותה לקחתי בשבוע הראשון של הגלולות יחד עם הפמינט למשך 4 חודשים רצופים. בתקופה זו הרגשתי מצויין, ללא כאבים, ללא דימומים והרבה פחות נפוחה. אבל ברגע שהפסקתי עם האסטרוגן חזרו לי הדימומים, והפעם בצורה חמורה יותר. הדימומים החלו כשבוע וחצי לפני שסיימתי את החפיסה. הדימום היה כבד, ולוה בנפיחות וכאבים חזקים, כך שבעצם, במקום להמשך 5 ימים, נמשך מחזור כשבועיים וחצי. הפעם הוחלט להחליף לי את הגלולות מפמינט ליסמין. האם הרגשת הנפיחות במהלך כל החודש אכן יכולה לנבוע מגלולה לא מתאימה? אני קצת חוששת לקחת גלולות למניעת הריון מסוג יסמין, מכיוון שקראתי שהן פחות בטוחות מגלולות אחרות. האם זה נכון? איך עושים את המעבר מפמינט ליסמין? לסיים את פמינט ורק לאחר השבוע של המחזור להתחיל את יסמין? או שעדיף להתחיל את יסמין ישר לאחר סיום פמינט? האם במהלך כל תקופת שינוי הגלולות אני מוגנת?

תשובה:
הרגשת הנפיחות בהחלט יכולה להיות תופעת לוואי של גלולה לא מתאימה, והיא לרוב נגרמת עקב נטיה לצבירת נוזלים. לגבי השימוש ביסמין, יסמין היא גלולה מהדור החדש, כלומר גלולה המכילה מינון נמוך מאוד של הורמונים, ובעיקר אסטרוגן. היא מאושרת לשימוש בארה"ב ובאירופה. מידע נוסף על גלולה זו תוכלי למצוא כאן: http://www.infomed.co.il/questions/q_092601_1.htm