דלג לתוכן

נטילת פרדניזון יחד עם פוסטינור

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 03/03/2009 תאריך עדכון: 26/09/2013
1 דקות קריאה

שאלה:

אני מטופלת בפרדניזון עקב תסמונת נפרוטית (40 מ"ג ליום). רציתי לדעת אם ניתן לקחת פוסטינור באת הטיפול בסטרואידים.

תשובה:

השפעת הסטרואידים גוברת עם נטילת פוסטינור, המכיל לבונורגסטרל, ומגבירה את הסיכוי לתופעות הלוואי שלהם. לכן, כאשר משלבים בין שתי תרופות אלו באופן קבוע, יש להוריד מינון הסטרואידים. אך פוסטינור הוא טיפול חד-פעמי, ולכן נראה לי שבשימוש כזה, אפשר לשלב את שתי התרופות. אנא התייעצי עם הרופא המטפל לגבי שינוי מינון הסטרואידים או לגבי הימנעות גמורה מנטילת פוסטינור בעת הטיפול. בברכה, ד"ר קרן גלרון - אינפומד
רופאים בתחום
ד"ר קובי אקשטיין
ד"ר קובי אקשטיין רפואת שיניים
ד"ר אסי דרור
ד"ר אסי דרור רפואה אסתטית
ד"ר יניב אבנר
ד"ר יניב אבנר אף אוזן גרון וכירורגיית ראש-צוואר
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו