הזמן הנכון לביצוע בדיקת CPK
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בן 45. בבדיקת דם שגרתית נמצאה רמת CK גבוהה של 317. אני סובל כמה חודשים מכאבים באזור הגב התחתון, דבר שהוגדר על ידי אורתופד כדלקת. יומיים לפני הבדיקה עשיתי אימון שכלל קפיצות, למרות הכאבים. האם יכול להיות קשר בין הדלקת לבין הערך הגבוה של ה- CK? מה

תשובה:
CK או CPK הוא קיצור של שמו של האנזים קראטין פוספוקינאז. זהו אנזים שנמצא בכל השרירים בגוף, ויש לו תפקיד בייצור האנרגיה בשריר. כאשר נגרם נזק כלשהו לשריר, האנזים משתחרר לדם ואז רמתו בדם עולה. גם לאחר פעילות גופנית יש נזק מסוים לשרירים, ורמת האנזים בדם עולה באופן נורמלי. דלקת של שריר היא בהחלט סיבה לעלייה ברמה של CPK. על מנת להבדיל בין עלייה ברמת ה- CPK עקב פעילות גופנית לבין עלייה הנובעת מבעיה רפואית כגון דלקת, מומלץ לבצע את הבדיקה לאחר שבוע ללא פעילות גופנית. איחולי בריאות ד"ר נועה גולדשר מינרבי - אינפומד