ברך נפוחה וכואבת אחרי תאונה
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

אני נמצא בהודו וב-30.1.07 עברתי תאונת אופנוע. אחת הבעיות שעדיין מלוות אותי היא ברך שמאל שקיבלה מכה ממש חזקה. הייתה נפיחות מתחת לברך (מעין ברך נוספת). עשיתי 2 צילומי רנטגן, הראשון ביום התאונה והשני 10 ימים אחרי, שניהם ללא ממצאים. טופלתי באנטיביוטיקה ל

תשובה:
נשמע שיש רקמה מגורה בברך. לא ידוע לי מהי, אך הסימנים של דלקת נמצאים – חום, אודם, נפיחות וכו'. אני ממליץ להימנע מכל פעילות המחמירה את הכאב בברך. ניתן לנסות ללבוש ברכיה חזקה שתיתן תמיכה חזקה סביב הברך והאזור הכואב. ניתן לנסות לקרר את האזור וכך למנוע החרפה של מצב דלקתי. ניתן לנסות שימוש באבזר עזר כמו מקל הליכה שיוחזק ביד הנגדית לרגל הכואבת בהליכה. אני בהחלט ממליץ לא לעשות פעילות מכאיבה, פעילות הגורמת לתחושת כאב חזקה. הכאב הוא סימן לגירוי, וההתעלמות ממנו רק תחריף את הגירוי. המשך טיול רגוע בלי החמרה, רפואה שלמה ירון טילינגר, פיזיותרפיסט מוסמך מכבי שירותי בריאות