דלג לתוכן

קשר בין מחזור לא סדיר לתת-פעילות בלוטת התריס?

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 17/10/2006
2 דקות קריאה

שאלה:

לפני כשלושה וחצי חודשים הפסתי ליטול גלולות למניעת הריון (מליאן). הסיבה להפסקה הייתה משום שלצערי "נתקעתי" ללא חבילה בסופ"ש. לאחר כחודשיים הווסת טרם הגיעה, ומהתייעצות עם גורמים שונים נאמר לי לחכות עוד קצת מאחר ויש תופעה כזו לאחר נטילת גלולות .. לאחר שלושה חודשים החלטתי לפנות לגינקולוג. הבדיקות שהרופא ביצע תקינות, וכמובן שאינני בהריון, וקיבלתי הורמונים בשם פרוברה ליטול חמישה ימים פעמיים ביום. לדברי הרופא המחזור אמור להופיע אחרי נטילתם, אך כרגע עבר כבר שבוע וחצי וטרם קיבלתי מחזור..התקשרתי לרופא אך זה יצא לחופשה בת 3 חודשים ונקבע לי תור בשבוע הבא לרופא מחליף. בנוסף, אני רוצה לציין כי אני מטופלת מזה כמה חודשים בתרופה לפטריות ברגליים, תרופה די חזקה בגינה אני עושה בדיקות תפקודי כבד כל חודש, ובנוסף התגלתה אצלי תת -פעילות תת- קלינית של בלוטת התריס לפני 8 חודשים. בבדיקה הראשונה שביצעתי לבלוטה ערכי TSH היו 7.66 והרופא אמר שלא מטפלים באופן תרופתי, ואכן פניתי לרפואה אלטרנטיבית ועברתי דיקור סיני. לפני חודשיים בבדיקה האחרונה ערכי TSH היו 5.77 , אך הרופא עור אצלו אני מטופלת אמר לי "שהבלוטה מעט מזייפת". האם יש קשר בין כל הדברים? האם אי התפקוד המינורי הזה של בלוטת התריס יכול להשפיע על הווסת? ראוי לציין כי כשנתגלתה אצלי תת- הפעילות המינורית הזו קיבלתי וסת באופן סדיר, אך זה היה כל עוד נטלתי גלולות. הייתכן שההורמונים בגלולות הם אלה שסידרו לי את המחזור וללא גלולות יש לי חסר?

תשובה:

תת- תפקוד של בלוטת התריס עלול לגרום לאי-סדירות וסתות. העובדה שהווסתות היו סדירות תחת גלולות מובנת מאליה ואינה מעידה על דבר, היות וגלולות גורמות לווסתות לא דרך הציר ההורמונלי של הגוף. הטיפול בפטרת אינו משפיע על הווסתות. את צריכה לעבור בירור נרחב יותר לאי- סדירות וסתות. ד"ר נגה פוקס - אינפומד

נושאים מרכזיים

רופאים בתחום
ד"ר אורי קינן
ד"ר אורי קינן כירורגיה אורתופדית
ד"ר יחזקאל לוי
ד"ר יחזקאל לוי עיניים
ד"ר מרים אמונה אופק
ד"ר מרים אמונה אופק ילדים
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו