מתן נוגדי קרישה לפני ניתוח בקע
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

אני צריכה לעבור ניתוח בקע טבורי. לפני 3 שנים, בעת לידה, גילו לי קריש בדם, וקיבלתי זריקות קלקסאן. האם לפני הניתוח עלי לקחת מדללי דם? וכמה זמן מראש?

תשובה:
אמנם לא ציינת היכן נתגלה קריש הדם (מלשון קרישה - התהליך ההופך דם נוזלי לדם קרוש), אולם בהנחה שקריש זה היה במקום השכיח יותר - ורידי הרגל העמוקים, בהחלט מומלץ שתקבלי נוגד קרישה מסוג קלקסאן (clexane) או הפארין (heparin) לפני ניתוח מתוכנן. בדרך כלל הזריקות ניתנות החל ממספר שעות לפני הניתוח ולמשך כשבוע לאחריו. בברכה, ד"ר נחום ורבין מומחה לכירורגיה כללית