מתי מומלץ לקיים יחסי מין במטרה להרות
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

המחזור שלי הוא בן 24 או 25 יום בממוצע. בחודש שעבר ביצעתי בדיקת שתן לביוץ, היתה תשובה חיובית ב-5 בחודש, לאחר מחזור שהיה בתאריך ב-23 בחודש שלפני כן. קיימנו יחסי מין יום ויומיים לאחר מתן התשובה. אציין כי ביום שלאחר בדיקת הביוץ החיובית לא הופיעה בבדיקת ה

תשובה:
אינני יודעת כמה זמן אתם מנסים להיכנס להריון, אך על פי שאלתך נראה כי מדובר בנסיונות של הזמן האחרון. אז קודם כל חשוב שתדעי שזמן הכניסה הממוצע להריון אצל זוג בריא עומד על כ-8 חודשים, ולכן, למרות התסכול הכרוך לעיתים בתהליך הכניסה להריון, עדיין מוקדם לדאוג. לרוב אין צורך לבצע בדיקת ביוץ חוזר לאחר בדיקה חיובית. לגבי קיום יחסי מין - יש הטוענים שכדאי לקיים יחסים לסירוגין (יום כן יום לא), סביב ימי הביוץ. לדעתי אין כל צורך להפוך את העניין בשלב זה ל"פרוייקט מחושב" אלא פשוט לקיים יחסי מין בעיקר סביב מועד הביוץ. בשלב זה אינני רואה סיבה לפנות לבדיקות נוספות. שיהיה בהצלחה! ד"ר מורן שויקה-רבאו - אינפומד