ערכים לא תקינים של שקיעת דם ו-CRP
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

הבת שלי, חיילת בת 19, עשתה בדיקות דם כשהתגייסה ושוב לאחר שנה. התוצאות היו לא טובות בשני המקרים: ESR 38 CRP 15.5. היא עברה בדיקת קולונוסקופיה והתוצאות היו תקינות. גם בדיקת ה- CRP שלה לא היתה תקינה: 12. הרופאים לא מייחסים לכך חשיבות. לאן פונים?

תשובה:
תוצאות בדיקת שקיעת דם ורמת CRP גבוהות הם שני מדדים המעידים על כך שתהליך דלקתי כלשהו מתחולל בגוף. חסרונן של בדיקות אלו הוא שאינן אומרות מהו התהליך הדלקתי. כדי לזהות את הדלקת ואת הסיבה לה נדרשות אנמנזה מעמיקה ובדיקה גופנית מדוקדקת, ובהתאם לכך יש להמשיך את הבירור על ידי בדיקות דם והדמיה לפי החשדות שעולים. לעיתים לא מגלים את הסיבה לעלייה במדדי דלקת. ד"ר נועה גולדשר מינרבי - אינפומד