הטיפול המומלץ לשלשול
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 20/10/2008
1 דקות קריאה
שאלה:

זה כ-4 ימים אני סובלת משלשולים. ביומיים האחרונים הם נהיו בצבע כהה, כמעט שחור. הייתי אצל הרופאה ביום הראשון וקיבלתי כדור קלבטן וכדור ספסמלגין. כמה זמן עלי לחכות לפני שאפנה שוב לרופא אם השלשולים לא עוברים? ואיזו כלכלה עלי לצרוך?

תשובה:
הכלכלה המומלצת לשלשולים נקראת כלכלה עוצרת. היא כוללת דייסה על בסיס אורז, מחית תפוחי אדמה, מרק חזה עוף, קישוא וגזר, תפוח ובננה. מומלץ לפנות לרופא כאשר ישנו שלשול הנמשך יותר משבוע ומלווה בתסמינים של חום, הקאות, סימני התייבשות, אי יכולת לאכול או לשתות, וכן אם השלשול דמי. לא ציינת אם את סובלת מאחד מתסמינים אלה. אם לא, אמליץ לך להתחיל עם הכלכלה העוצרת, להשתדל לשתות הרבה ולהמתין לשיפור. להלן קישור לדף עם מידע נוסף על שלשול ועד הטיפול בו: http://www.infomed.co.il/diarreha.asp