האם התקן תוך-רחמי מפחית תופעות סביב המחזור ?
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 23/10/2006
1 דקות קריאה
שאלה:

מאז לידת בני השני (8 חודשים) אני סובלת מאוד מתופעות סביב המחזור, לפני ואחרי. לפי המידע באתר מדובר ב- PMDD. ברצוני להתקין מירנה. 1. האם התקנת מירנה יכולה לסייע בהפחתת התופעות? 2. אני הטרוזיגוטית לפקטור 5 (לא בא לידי ביטוי בהריונות). האם מותר לי להתקין מירנה?

תשובה:
תופעת PMDD לא שכיחה עם מירנה, היות ומינון הפרוגסטרון נמוך יחסית. בעיקרון אין מניעה מהתקנת מירנה בנשים שהן הטרוזיגוטיות ל- 5 ליידן.