דלג לתוכן

האם לכדור פבוקסיל הנלקח נגד דיכאון וחרדות יש השפעה על עליית המשקל? בשנה השנייה לנטילת הכדור ועד היום עליתי ב-15 ק"ג. הדבר מאוד מתסכל אותי, כל חיי הייתי רזה. אם יש השפעה כזאת, האם יש כדור אחר שיכול לעזור? הגובה שלי 158 ואני שוקלת היום 64 ק"

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 03/04/2009 תאריך עדכון: 27/09/2013
1 דקות קריאה

תשובה:

פבוקסיל, או Fluvoxamine, הוא תרופה ממשפחת התרופות המעכבות ספיגה חוזרת של סרוטונין (הנקראות בקיצור SSRI). מלכתחילה חשבו שתרופות אלו גורמות לירידה במשקל, והן אף שווקו זמן קצר כתרופות נגד השמנה. היום חושבים שתרופות ממשפחה זו, בשימוש ממושך, דווקא קשורות עם עלייה במשקל. הדוגמה הבולטת ביותר היא השפעותיהם של סרוקסאט או פרוזק. לא כל התרופות ממשפחה זו גורמות לעלייה במשקל לכל החולים, יש שוני בין תרופות בתוך המשפחה. למשל, עבור רוב החולים הנוטלים ציטאלופראם לא דווחו שינויי משקל משמעותיים. לגבי נוגדי דיכאון אחרים: על Venlafaxine (אפקסור) לא מדווחות בספרות הרפואית תופעות לוואי של עלייה במשקל. עם Nefazodone (Nefadar)

נושאים מרכזיים

רופאים בתחום
ד"ר ביאנקה רוזנברג-הגן
ד"ר ביאנקה רוזנברג-הגן כירורגיה פלסטית
ד"ר עופרה קריגר- שרעבי
ד"ר עופרה קריגר- שרעבי גסטרואנטרולוגיה
ד"ר גיל באר
ד"ר גיל באר ילדים
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו