ההפרש גדול בין לחץ דם סיסטולי לדיאסטולי בגיל מבוגר
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בת 78. למה אצל קשישים יש הבדל גדול בין דיאסטולה וסיסטולה, למשל 60/130? מה זה אומר?

תשובה:
ההפרש בין הסיסטולה לדיאסטולה נקרא pulse pressure. לפיו אפשר להעריך את מצב האאורטה - אב העורקים. באנשים מבוגרים מתרחשת התקשחות של אב העורקים הגורמת לעלייה בפרמטר זה. זוהי הסיבה השכיחה בגיל מבוגר, אך ישנן עוד מחלות הגורמות להפרש גדול יותר, וצריך לשלול אותן. ד"ר נעמה זנזורי - אינפומד