הסיכון בבדיקת CT
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בת 34. עברתי שני צילומי CT של הראש במהלך שנה וחצי. הכל תקין. האם אני בסיכון גבוה יותר לחלות בסרטן עקב הקרינה? האם הדבר פוגע בפוריות? בבדיקה הראשונה הוכנסתי פעמיים למכונה ואמרו לי שהקרקפת שלי עבה ושהחומר לא מספיק כדי לראות. האם זה אומר שעברתי שתי

תשובה:
בבדיקת CT אכן יש קרינה, אבל שתי בדיקות אינן מעלות את הסיכון שלך לחלות בסרטן או לפגיעה בפוריות. את יכולה להיות שקטה. ד"ר נעמה ורבין - אינפומד