למיקטל - תרופה נוגדת אפילפסיה
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 27/10/2009
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בת 28. הייתי רוצה לדעת בבקשה מהו מנגנון הפעולה בגוף של תרופה נוגדת אפילפסיה בשם למיקטל (lamotrigine).

תשובה:
למיקטל היא תרופה נוגדת פרכוסים. היא יעילה בשילוב תרופות אחרות נגד התקפים חלקיים (partial seizures) של אפילפסיה, או כטיפול יחיד לאחר שנכשל הטיפול בתרופה אחרת. למיקטל מתאימה לשימוש במבוגרים ובילדים, אולם שימוש בלמיקטל כתרופה יחידה לטיפול בילדים מתחת לגיל 16 אינו מומלץ. למיקטל משמשת גם לייצוב מצב הרוח בחולים עם הפרעה דו-קוטבית (מניה דפרסיה). התקף אפילפטי הוא ביטוי לפעילות חשמלית עודפת, פראית ולא מבוקרת של תאי עצב במוקד מוחי מסויים, או של כלל המוח. לרוב התרופות הנוגדות פרכוסים יש השפעה מעכבת על תאי מוח, המקטינה את הפעילות החשמלית המוגזמת ומונעת על ידי כך את ההתקפים האפילפטיים. לכן השפעת התרופה עלולה להתבטא בתופעות כמו זיכרון ירוד, איבוד כושר הריכוז, חוסר תיאום בין תנועות הגוף ועייפות. לכן חשוב להתאים את המינון המתאים שימנע את ההתקפים אך לא יגרום לתופעות לוואי לא רצויות. כל טוב ד"ר אורלי שניידר - אינפומד