יש לי פיסטולה בפי הטבעת. אני לא מעוניין לבצע פרוצדורה כירורגית. שמעתי ש
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 31/10/2004
1 דקות קריאה
שאלה:

יש לי פיסטולה בפי הטבעת. אני לא מעוניין לבצע פרוצדורה כירורגית. שמעתי שיש אפשרות לטיפול באמצעות דיקור. האם זה נכון? אילו אפשרויות נוספות יש לטיפול שלא באמצעות פרוצדורה כירורגית?

תשובה:
פיסטולה בפי הטבעת משמעותה היווצרות מעבר לא תקין בין אזור מזוהם ודלקתי בסמוך לחלחולת (רקטום) הסופית ולתעלה האנאלית לבין העור החיצוני שמסביב לפי הטבעת. התהליך הזיהומי הפנימי פורץ מפי הטבעת לעור וכך נגרמת הפיסטולה. הפיסטולה גורמת לכאב ולהפרשה תמידית של ריר, דם ומוגלה לעור סביב פי הטבעת. הטיפול המומלץ הוא בד"כ ניתוח, שעוזר בייבוש הפיסטולה והחלמתה. במידה והפיסטולה שטחית מאוד, ניתן לנסות לטפל שמרנית במשחות, אמבטיות ישיבה, ריכוך היציאות. אם הפיסטולה עמוקה יותר, כרונית, או פיסטולה שחוזרת מדי פעם, הרי שהטיפול המומלץ הוא ניתוחי. תוכל לשאול את הרופא שלך אם יש אפשרות לטיפול שמרני, על סמך נתוני הפיסטולה שלך לאחר בדיקתה. לקריאה נוספת, אנא קרא את הדף הרשמי של אגודת מנתחי קולון ורקטום בארה"ב בנושא זה: http://ascrs.affiniscape.com/displaycommon.cfm?an=1&subarticlenbr=1