מה המשמעות של ציסטה במוח העובר?
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 31/10/2007
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בשבוע ה-24 להריון, לאחר סקירה שנייה, בדיקות חלבון עוברי + שקיפות עורפית תקינים לחלוטין. הריון בריא, תקין וראשון. הממצא הלא תקין היחיד שנמצא בסקירה: ציסטה בגודל 13-12 מילימטר במוח, בחדר שמאל. האם עוד ניתן לעשות בדיקת מי שפיר? מה אומר ממצא זה כשכל השאר תקין?

תשובה:
בדיקת מי שפיר מבוצעת בדרך כלל בין השבוע ה-16 לשבוע ה-20. במקרים מסויימים ניתן לבצע את הניקור מאוחר יותר. לגבי הציסטה, תלוי מה טיבה ומה מיקומה המדוייק, שכן פעמים רבות ציסטות הן חסרות משמעות (למשל ציסטות בכורואיד פלקסוס), אך לעיתים הן עשויות להעיד על מחלה כלשהי. אני ממליצה לך להיוועץ ברופא, כדי לעמוד על טיב הציסטה ומיקומה. אם עדיין לא תהיי רגועה, תוכלי לפנות למרפאה נוירולוגית של העובר (אם אינני טועה יש מרפאה כזו בבית החולים בילינסון). בהצלחה! ד"ר מורן שויקה-רבאו - אינפומד