השימוש הנכון באינהלציות לתינוק
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 31/10/2007
1 דקות קריאה
שאלה:

בני בן חצי שנה וזה שבוע שהוא מקבל טיפול בבודיקורט באינהלציה, 0.5 מ"ל פעמיים ביום. האם באינהלציה, כמו במשאף, יש סכנה להיווצרות פטרת בפה? האם יש תופעות לוואי שכדאי לשים אליהן לב?

תשובה:
בודיקורט הוא סוג של סטרואיד הניתן, כפי שכתבת, באינהלציה. אחרי כל אינהלציה שבנך מקבל מומלץ לשטוף את חלל הפה עם מים ולתת לו לשתות הרבה, על מנת להימנע מהיווצרות פטרת. המינון שהזכרת הוא המינון המקובל, אשר ניתן בטיפול בבודיקורט בקבוצת הגילאים שאליה משתייך בנך. תופעות הלוואי נדירות ביותר, אולם אם מופיעים צרידות, דימום מהאף או רקמה לבנה על גבי הלשון או על גבי החיך - יש לגשת לבדיקת רופא הילדים. תוכלי לקרוא עוד על הבודיקורט כאן: http://www.infomed.co.il/drug1.asp?dID=51