בדיקת חלבון PP13 לזיהוי התפתחות רעלת הריון
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

ילדתי לפני כשנתיים את בתי אחרי שהיה לי לחץ דם גבוה מאוד. בבית החולים פחדו שזה יתפתח לרעלת הריון, לכן החליטו ליילד אותי כמה שיותר מהר. אני ובעלי מתכננים ילד נוסף. האם כדאי לעשות בדיקת דם הקובעת את רמת החלבון (נדמה לי שהיא נקראת pp13) כדי שאדע ואטופל

תשובה:
החלבון PP13 הוא חלבון ייחודי לשיליה. מחקרים שנערכו לאחרונה מצביעים על קשר בין רמת חלבון זה לבין התפתחות רעלת הריון. ניתן לבדוק את רמת החלבון בבדיקת דם פשוטה המתבצעת כבר בשליש הראשון להריון (בין השבוע ה-7 ל-13). הבדיקה מאושרת על ידי משרד הבריאות, וכפי שציינתי, היא בדיקה פשוטה מאוד ולא מסוכנת, ועל כן אינני רואה סיבה לא לבצעה במהלך ההריון. מידע נוסף על הבדיקה תוכלי למצוא כאן: http://www.infomed.co.il/news/n_010108_1.asp