מחזור לא סדיר אחרי הנקה
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 11/02/2007
1 דקות קריאה
שאלה:

לפני חודשיים וחצי הפסקתי להיניק. חודש לאחר הלידה קיבלתי מחזור סדיר שהגיע כל חודש. מאז שהפסקתי להיניק המחזור לא סדיר ומתחיל בדימום של יום, מפסיק, וכעבור כמה ימים מתחיל המחזור עצמו. המחזור מאחר לי בשבוע וביצעתי בדיקת דם להריון בה היתה התוצאה פחות מ-2. האם להסתמך על בדיקה אחת או לעשות בדיקה חוזרת?

תשובה:
לאחר לידה והנקה, מתרחשים שינויים הורמונליים רבים בגוף, ולוקח מספר חודשים עד שהגוף חוזר לאיזון הורמונלי. ולכן ייתכנו מחזורים עם דימומים לא סדירים בתקופה זו. אם אינך מעוניינת בהריון, פני לרופא והיוועצי איתו לגבי אמצעי מניעה. אינני יודעת מתי ביצעת את הבדיקה, ובכל אופן אני ממליצה לחזור עליה שנית למען הסר ספק. ד"ר מורן שויקה-רבאו - אינפומד