מה המשמעות של תוצאות ההמוליטי בבדיקת דם
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 11/04/2005
1 דקות קריאה
שאלה:

לפני כמה שבועות, עשיתי בדיקות דם לתפקודי כבד, ובעקבות תוצאות גבוהות של כולסטרול התחלתי טיפול בסימבאסטאטין 10מ"ג. יש לציין כי משקל גופי תקין, אני עושה פעילות גופנית כמה פעמים בשבוע, אינני מעשנת, אוכלת ושותה בריא. לאחר 6 שבועות חזרתי על הבדיקות, ואומנם הכולסטרול ירד לערכים "נורמליים", ונראה שיתר התוצאות גם הן תקינות. שמתי לב שתוצאת ההמוליטי ירד מ-46 ל-3 (עדיין בגדר הנורמה). האם יש משמעות שלילית/חיובית לתוצאות ההמוליטי החדשות ?

תשובה:
"ההמוליטי" איננו מדד מעבדתי. זהו סימון האם הדם המוליטי, כלומר האם בעת לקיחת דגימת הדם נשברו הרבה תאי דם. תוצאות בדיקות מעבדה מסויימות (כגון אשלגן, בילירובין, LDH, CPK) מושפעות במקרה שהדגימה היא המוליטית יתר על המידה.