דלג לתוכן
בליעת רוק מוגברת באדם שמקבל תרופות נגד חרדה
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 11/05/2008
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בן 32 ויש לי בעיה שמאוד מציקה לי ואף מביכה אותי, איני יודע איך היא נקראת ולמה היא מופיעה. לאחרונה, החלה לי תופעה של בליעת רוק מוגברת שמופיעה כל כמה שניות, זו תופעה שמלווה אותי במשך זמן רב, והיא מופיעה, לפרקים, כל כמה חודשים. התופעה גורמת לי לחוסר ביטחון רב, פחד ממגע מילולי עם אנשים, והמון לחץ וחרדה, ותחושות מחנק לעיתים. אני נוטל תרופות פסיכיאטריות כמו איקסל ופרפנן נגד דיכאון וחרדה מפושטת, אני נמצא בהליך של פשיטת רגל עקב חובות כבדים, התחלתי לפני מספר שבועות עבודה חדשה שכרוכה בקבלת קהל, וזה כמה חודשים שאני וחברתי שוכרים דירה ונמצאים בלחץ כספי גדול. איני יודע אם בליעת הרוק קשורה להפרשה מוגברת לא רצונית של רוק, אך היא פוגעת באיכות חיי, גורמת לי להיות מודע כל הזמן לפה שלי ולמראה שלי כלפי חוץ. זהו מצב מתסכל מאוד, שפוגע בביטחון העצמי שלי ובתפקודי כמעט בכל רגע. הפסיכיאטר שאני מטופל אצלו לא נתן לי מענה, וגם לא קודמו. אני אובד עצות, נבוך וסובל. מה הפתרון?

תשובה:
הסיבות לתופעה שאתה מתאר יכולות להיות משני כיוונים. הראשון הוא שבליעת רוק יכולה להיות תסמין של חרדה, שמעיד על כך שמצב החרדה בהחמרה זמנית. השני הוא שיתכן כי אחת התרופות שאתה נוטל (בדרך כלל זה יותר קשור לפרפנן) גורמת לתופעת לוואי של הפרשת רוק מוגברת, ואז, באופן טבעי, יש צורך מוגבר לבלוע את הרוק. איני יודעת מה הטיפולים התרופתיים הקודמים שניסית, ולכן קשה לי לתת המלצה מפורשת, אולם בשלב ראשון הייתי מתייעצת עם הפסיכיאטר המטפל לגבי ירידה במינון הפרפנן או אף הפסקתו. יתכן שיהיה צורך בתוספת של תרופה אחרת במקומו, מכיוון שהפרפנן בהחלט מפחית את עוצמתה של חרדה. בברכה, ד"ר איילת אביטל-מגן - פסיכיאטרית
רופאים בתחום
פרופ' לנדאו דניאל
פרופ' לנדאו דניאל ילדים
5.0
( 59 חוות דעת )
"הפרופסור דניאל לנדאו מקצועי מאוד הסביר את ממצאי הבדיקה בצורה ברורה ונגישה, תוך התייחסות לכל שאלה שהעלתי."
פרופ' גיל סוירי
פרופ' גיל סוירי נוירוכירורגיה
5.0
( 6 חוות דעת )
"פרופסור סוירי הסביר לי ביעילות את התהליך. נתן הסבר מדויק הבטיח לשפר את המצב ועמד במשימה גם בניתוח וגם בביקורת בדק התעניין ונתן תחושה של מקצועיות."
ד"ר אחמד אבו אליונס
ד"ר אחמד אבו אליונס גריאטריה
4.9
( 20 חוות דעת )
"ד"ר אחמד איבחן את אמא שלי בצורה מדוייקת, היה נחמד ורגיש הסביר הכל בסבלנות יתרה"
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו