הטיפולים הקיימים להזעת יתר
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 11/08/2007
1 דקות קריאה
שאלה:

יש לי זיעה רבה ואני לא יודע מה לעשות. זוהי זיעה בבית השחי, ברגליים, בידיים, בראש, בגב ובמפשעות. אני כל הזמן מזיע גם בלי להתאמץ, וזה ככה כבר שלוש שנים ופשוט הורס לי את החיים. מה לעשות?

תשובה:
הזעת יתר היא בעיה ממנה סובלים כ-15% מהאוכלוסיה. בעיה זו ללא ספק מטרידה ופוגעת באיכות החיים. חשוב קודם כל לאבחן את הבעיה ולדעת אם מדובר בהזעה כללית, שעלולה להיות תסמין הקשור להשמנת יתר, שינויים הורמונליים, פעילות יתר של בלוטת התריס, או אפילו גידול סרטני; או הזעה ממוקדת, כלומר הזעה במספר איברים ללא קשר לפעילות גופנית מוגברת או חום. על פי תיאורך נראה כי מדובר בהזעת יתר ממוקדת, אך אני עדיין ממליצה לך לגשת לבדיקה לאישור. ישנן מספר דרכים לטפל בבעיה: תכשירים למריחה מקומית - תכשירים אלה מכילים מלח אלומיניום בריכוז גבוה במיוחד. הזרקת בוטוקס - על ידי הזרקת הרעלן הזה משתקים למעשה את השריר שאחראי על כיווץ בלוטת הזיעה. הטיפול חדשני, נוח, אינו מצריך הרדמה, ונמצא יעיל ביותר לתקופה של 9 חודשים בממוצע. ניתוח סימפטקטומיה - בניתוח זה למעשה חותכים את העצב האחראי על בלוטות הזיעה באזור, וכך מונעים את ההזעה כליל. הוא כרוך באשפוז של יום. המכשיר דריונק - מתאים לטיפול בהזעת יתר בכפות הרגליים והידיים בעיקר. המכשיר מבוסס על עקרון של העברת זרם חשמלי נמוך בתמיסה מיימית, דבר שגורם להפסקת ההזעה. השימוש במכשיר פשוט אך דורש התמדה. בקיצור, ישנן אינספור שיטות ואין סיבה לסבול! פנה לכירורג פלסטי או לרופא עור לייעוץ וטיפול. ד"ר מורן שויקה-רבאו - אינפומד