הפרעת שינה לאחר פרידה מבת-זוג
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בן 34. זה כ-3 חודשים אני סובל מחרדות והפרעות שינה אחת לכמה ימים. החרדה מופיעה כאשר אני נכנס לישון, וכתוצאה ממנה אני נרדם רק לפנות בוקר, אם בכלל, ואז הולך לעבודה במצב לא טוב. הבעיה החלה לאחר פרידה מבת זוג. בהתחלה הבעיה היתה התעוררות בשעה מוקדמת ול

תשובה:
תהליך של פרידה מבת או בן זוג הוא קשה ולעיתים קרובות מכיל מאפיינים של אבל, כגון כאב נפשי חזק, געגועים קשים, ירידה בתיאבון והפרעות בשינה. לרוב, זהו תהליך שהולך ומשתפר תוך כמה שבועות שבמהלכם יש חזרה לתפקוד תקין. קודם יש חזרה לתפקוד הגופני התקין, לשינה ותיאבון נורמליים, ובהמשך, חזרה גם של האופטימיות, החשק והיכולת לחוש הנאה. כאשר התהליך מתמשך מעבר למספר שבועות, לא משתפר או אף מחמיר, כמו במקרה שלך, אנו חושדים שהפרידה או האבל גרמה להתלקחותה של הפרעת חרדה או דיכאון, ובמקרה כזה נדרש טיפול תרופתי מתאים. העובדה כי בעבר נטלת טיפול רומזת שאתה אדם שרגיש לפתח הפרעות מסוג זה, ולכן השילוב של הפרעה מתמשכת והיסטוריה של רגישות מחייבת, לדעתי, שתיבדק בהקדם על ידי פסיכיאטר/ית על מנת להתאים לך טיפול שיאפשר לך לשוב במהירות האפשרית לתפקוד תקין. בינתיים, אין מניעה שתשתמש ברלקסין, אולם להערכתי זה יהיה טיפול סימפטומטי בלבד, שלא יספק לפיתרון הבעיה. נטילת רלקסין לא תשפיע לרעה אם יתברר כי אתה זקוק לתרופה אחרת. ד"ר איילת אביטל-מגן - פסיכיאטרית