הסכנה לעובר שאביו נדבק בווירוס EBV
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

אשתי בהריון בשבוע ה-12, ואני קיבלתי תוצאות מבדיקות EBV Ab שנערכו לפני כחודשיים ולפני כשבוע. התוצאות זהות בשתי הבדיקות: VCA IgM (POS) VCA IgG (NEG) EBNA IgG (NEG) יתכן EBV Primary infection

תשובה:
אשתי בהריון בשבוע ה-12, ואני קיבלתי תוצאות מבדיקות EBV Ab שנערכו לפני כחודשיים ולפני כשבוע. התוצאות זהות בשתי הבדיקות: VCA IgM (POS) VCA IgG (NEG) EBNA IgG (NEG) יתכן EBV Primary infection האם אני חולה במחלת הנשיקה? האם העובר בסיכון? אם כן, איך אפשר לדעת האם הוא נפגע או לא? תוצאה חיובית של VCA IgM מתקבלת עם ההידבקות בווירוס ה- EBV ונשארת חיובית במשך 8-4 שבועות. כלומר, ניתן לומר שכרגע אתה "חולה" במחלת הנשיקה. לא ציינת אם יש לך סימפטומים מעבר לתוצאות בדיקת הדם החיובית. הסימפטומים של המחלה יכולים לכלול חום גבוה, כאבי גרון וחולשה. אתה עצמך לא מסכן את העובר, אך חשוב להימנע מהדבקת האם שבהריון במחלת הנשיקה. ההדבקה נעשית דרך רוק, ולכן ניתן להדביק ולהידבק על ידי נשיקה, התעטשות, שיעול או כל דרך אחרת שבה יכול לעבור רוק מאדם לאדם. אדם הופך למדבק כבר חודש-חודשיים לפני שהסימפטומים עצמם מופיעים, זוהי תקופת הדגירה של הווירוס, והוא יכול להמשיך להדביק במשך שבועות רבים לאחר שהסימפטומים נעלמים. אמליץ לבת זוגך לבצע בדיקת דם לנוגדנים EBV ו- CMV. כל טוב, ד"ר קרן גלרון - אינפומד [12/11/2009]