שימוש בסיליקון למילוי קמטים בעור
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

הייתי רוצה לדעת אם הזרקת מיקרו סיליקון לקמטי הבעה עדיין נחשבת מסוכנת, ומה קורה כשחולפות מספר שנים? האם פרוצדורה זו מאושרת לשימוש בארצות הברית?

תשובה:
סיליקון נוזלי הוא חומר אותו ניתן להזריק כמילוי קבוע לקמטים. הוא מוזרק אל הדרמיס העמוק או לאזור הסאבדרמלי. התוצאות הקוסמטיות בשימוש בסיליקון עשויות להיות מצויינות, ולהבדיל מחומרים אחרים המשמשים למילוי קמטים, שיש לחדשם מדי כמה חודשים, הסיליקון הוא פתרון קבוע. שימוש בכמויות גדולות של סיליקון הביא לסיבוכים חמורים, כמו נדידה של החומר לאזורים לא רצויים, דלקת של הרקמה התת-עורית ואפילו מוות. כשאת מדברת על זריקות מיקרו סיליקון, אני מניחה שאת מתכוונת ל- microdroplet technique, שיטה בה מזריקים כמויות זעירות של סיליקון אל הקמטים, טיפה אחרי טיפה, ובין הטיפולים מחכים מספר שבועות עד לזריקה הבאה וקבלת התוצאה הקוסמטית הרצויה. בשימוש בשיטה זו שיעור הסיבוכים עומד על 1%. הם כוללים תזוזה של הסיליקון לאזורי גוף אחרים, דלקת, ושינוי צבע באזורים סמוכים למקום ההזרקה והיווצרות גרנולומות, גושי רקמת גרעון, הנראות כגושים בעור. הסיבוכים עלולים להופיע גם שנים לאחר ההזרקה, ולא ניתן לצפות מי מהמטופלים יפתח תופעות לוואי ומתי. שימוש בסיליקון למילוי קמטים או לכל שימוש קוסמטי אחר אסור לפי הוראות ה- FDA (מנהל התרופות והמזון האמריקאי) מאז 1992, אך מכיוון שהחומר נמצא בשוק לאינדיקציות אחרות (ברפואת עיניים), יש רופאים שעושים בו שימוש לא מאושר למילוי קמטים. ד"ר ליה עשת - אינפומד