דלג לתוכן

תופעות לוואי של התרופה מירו לטיפול בדיכאון

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 03/08/2009 תאריך עדכון: 27/09/2013
1 דקות קריאה

שאלה:

אני לוקחת כדור מירו (מירטאזאפין) 15 מ"ג במשך חמישה חודשים. האם הכדור יכול לגרום לפצעי אקנה בפנים, במחשוף ובגב העליון? האם הוא יכול לגרום לעלייה ברמת הכולסטרול הכללי? והאם יש הגבלה מבחינת הזמן לקיחת הכדור, כלומר, האם אפשר לקחת אותו במשך שנים רב

תשובה:

יש עדויות לכך ששימוש ממושך במירו יכול לגרום אצל חלק מהאנשים לעלייה ברמות הכולסטרול. לגבי אקנה, אין עדויות או תיעוד לכך שמירו גורם לאקנה או מחמיר אקנה קיים. אין הגבלת זמן לנטילת הכדור, אולם כמו לגבי כל תרופה אחרת, מומלץ לבצע מעקב אחת לחצי שנה במהלך נטילת הטיפול על ידי בדיקות דם שגרתיות. בברכה, ד"ר איילת אביטל-מגן - פסיכיאטרית

נושאים מרכזיים

רופאים בתחום
פרופ' ראיד סלים
פרופ' ראיד סלים יילוד וגינקולוגיה, רפואת נשים
פרופ' דוד ורון
פרופ' דוד ורון המטולוגיה
פרופ' דורון נורמן
פרופ' דורון נורמן אורתופדיה
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו