בבדיקות כימיה בדם שנערכו לי, בדיקה שנקראת GGT - הערך הוא 74 כאשר המקסימ
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 15/11/2002
1 דקות קריאה
שאלה:

בבדיקות כימיה בדם שנערכו לי, בדיקה שנקראת GGT - הערך הוא 74 כאשר המקסימום הוא 32 . למה מתייחסת בדיקה זו ואיך היא משפיעה?

תשובה:
עליה של GGT או Gamma glutamyl transpeptidase - אנזים המצוי בתאי כבד וצינורות מרה, יכולה ללוות בעיות כבדיות מכל מיני סוגים, יכולה להעיד על נזק הנגרם משתיית אלכוהול או לעלות בהשפעת תרופות מסוימות כמו תרופות נוגדות פרכוסים. אם רק GGT גבוה ללא עליה נוספת של אנזימי כבד אחרים, המשמעות היא קרוב לוודאי זניחה. אם זה מלווה בעליה של תפקודי כבד אחרים, כדאי להיוועץ ברופא.