שתיית אלכוהול אחרי הפסקת טיפול עם רואקוטן
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 18/11/2008
1 דקות קריאה
שאלה:

אני לוקחת כדורי רואקוטן, ורציתי לדעת לאחר כמה זמן אחרי סיום נטילת הכדורים מותר לשתות אלכוהול?

תשובה:
לתרופה רואקוטן יש זמן מחצית חיים (הזמן שלוקח לחצי כמות התרופה להתפנות) של 20-10 שעות, ונגזרותיו מתפנות תוך עד 50 שעות. עם זאת, ישנן אזהרות לגבי ילודה ומניפולציות עוריות, שאותן מומלץ לדחות למשך הרבה יותר זמן לאחר סיום נטילת התרופה, כי נראה שהשפעות התרופה ממשיכות קצת מעבר לנטילתה. לא מצאתי בספרות הרפואית התייחסות ספציפית לאלכוהול, אך אם תפקודי הכבד שלך תקינים (הם וודאי נבדקו במהלך הטיפול), נראה לי שטווח ביטחון של 10-7 ימים יספיק. בברכה, ד"ר טלי צ'רנוביצקי - אינפומד