דלג לתוכן

החלפת תרופות לטיפול בחרדה

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 19/11/2007
1 דקות קריאה

שאלה:

אני סובל מחרדה חברתית. אני לוקח כבר כמה שנים לוריבן במינון 2 מ"ג ליום בפיקוח של פסיכיאטר. ניסיתי כבר הרבה פעמים להיגמל, בהמלצת הפסיכיאטר, ולא הצלחתי, וגם אחרי שבועיים של לקיחת ציפרלקס ההרגשה לא השתפרה. ראיתי באתר שלכם שלפעמים עוברים כמה חדשים עד שמושגת ההשפעה המלאה של ציפרלקס. לכן רציתי לשאול אם מומלץ לקחת ציפרלקס לכמה חודשים במקביל ללוריבן, עד שתגיע האפקטיביות של ציפרלקס לשיאה, ואז לנסות להיגמל מלוריבן? האם לוריבן מפריע לאפקטיביות של תרופה כמו ציפרלקס?

תשובה:

לוריבן הוא תרופת הרגעה השייכת לקבוצת הבנזודיאזפינים, הגורמות להתמכרות, ולאחר נטילה ממושכת, הפסקת השימוש כרוכה בתהליך של גמילה, בדומה לגמילה מחומרים ממכרים אחרים, כגון אלכוהול או אפילו סמים. התרופות המקובלות כיום כטיפול להפרעות חרדה הם נוגדי דיכאון וחרדה מקבוצת ה- SSRI, כמו רסיטל, פריזמה, סרוקסאט וציפרלקס. ההתאמה של תרופה עבורך יכולה להיעשות על ידי פסיכיאטר/ית וגם על ידי רופא המשפחה. התרופות מקבוצת ה-SSRI יוצרות הקלה משמעותית בהרגשה רק לאחר נטילה של 3-2 שבועות לפחות, ואז מומלץ להמשיך עם התרופה שעזרה למשך תקופה של מספר חודשים, ולעיתים גם שנים, לפי מצבך והרגשתך. לאחר מספר שבועות עם טיפול בתרופה מסוג SSRI תוכל להפסיק באופן הדרגתי, לפי הוראות הרופא, את השימוש בלוריבן. לוריבן אינו מפריע ליעילות של ציפרלקס ואין בעיה לקחת בשבועות הראשונים את שתי התרופות במקביל. חשוב לדעת, כי טיפול פסיכולוגי מסוג טיפול התנהגותי-קוגניטיבי (Cognitive Behavioral Therapy או, בקיצור CBT) נמצא יעיל לטיפול בהפרעות חרדה. מידת היעילות שלו דומה לזו של תרופות, ויש לו, כמובן, פחות תופעות לוואי. הוא נמצא יעיל במיוחד למניעת הישנות של הבעיה בעתיד. מסיבה זו מומלץ לשקול את האפשרות הזו במקביל לטיפול התרופתי. בהצלחה, ד"ר איילת אביטל-מגן - פסיכיאטרית
רופאים בתחום
ד"ר מרדכי ויגלר
ד"ר מרדכי ויגלר אורתופדיה
ד"ר מאיר בן-נון
ד"ר מאיר בן-נון רפואת כאב
ד"ר אלי קפלן
ד"ר אלי קפלן נפרולוגיה
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו