דלג לתוכן

שאלה

האם טבעי לחוש עליות וירידות במצבי הרוח בשבוע הרביעי לנטילת פרוזק (על רקע חרדות ודיכאון)? רגע הדברים נראים ורודים, ורגע ישנה תחושה של חוסר טעם, למרות שישנו שיפור מדהים, וגם בשבועות הקודמים המצב היה כך, בעיקר פחות שחור ופחות ורוד. כמה זמן זה יימשך כך?

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 03/09/2008 תאריך עדכון: 27/09/2013
1 דקות קריאה

תשובה:

התופעה שאת מתארת מאד אופיינית לשלב הראשון של השיפור בדיכאון בעקבות נטילת טיפול. השיפור מתאפיין בכך שפתאום מתחילים להיות רגעים ללא התחושות של הדיכאון. בהתחלה, אלה רגעים, אחר כך שעות, ואחר כך ימים, ובהמשך, רוב הזמן הוא בהרגשה נורמלית, ויש רק שעות או רגעים של דיכאון, עד שהדיכאון חולף לחלוטין. התהליך של מצבי הרוח המתחלפים אורך כחודש ימים ולפעמים גם קצת יותר. היי סבלנית ואל תתייאשי! דווקא הסימנים הגופניים של הדיכאון בדרך כלל מגיבים בצורה יותר עקבית לטיפול התרופתי. אולי תשימי לב לשיפור בדפוסי השינה והתיאבון יחסית לתקופה של שיא הדיכאון. מי שסבל מעצירות או מהפרעות מעיים אחרות בתקופת שיא הדיכאון, בדרך כלל מתחיל לחוש שיפור בזה לאחר 4-3 שבועות של טיפול תרופתי. לפעמים גם מרגישים פחות עייפות וחזרה לרמת האנרגיה שהיית רגילה אליה בדרך כלל. תרגישי טוב! ד"ר איילת אביטל-מגן - פסיכיאטרית

נושאים מרכזיים

רופאים בתחום
 מכון אולטרסאונד SONART
מכון אולטרסאונד SONART אולטרסאונד
פרופ' דן עטר
פרופ' דן עטר אורתופדיה
ד"ר דוד אוריון
ד"ר דוד אוריון נוירולוגיה
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו