שימוש בקנביס בשל כאבים עזים אחרי ניתוח בעמוד השדרה
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 24/11/2008
1 דקות קריאה
שאלה:

אני נכה 30% בעמוד שדרה עקב נפילה. עברתי ניתוח דיסקים ולפי המלצת הרופאים, יש לנתח שוב עקב התפרצות החומר ופגיעה בשרירים הפנימים. אין צורך לתאר כמה אתופאן בלעתי ב-10 שנים אלו, כמה טראמאדקס, כמה זריקות וולטרן, ושום כלום לא עוזר, אני רק מרזה ונהיה מטורף מיום ליום. אני גם נכה אורולוגית, וסובל מאוד. אני צריך כדורים לעיכוב שתן. אני בן 38. שמעתי שקנביס עוזר לכאבים, זה טבעי ומחזיר תיאבון, ואני מחפש רופא שיוכל לעזור לי לקבלו.

תשובה:
הטיפול בכאב כרוני מורכב וכולל אמצעים רבים ומגוונים. התכשירים המבוססים על צמח הקנביס, רובם נסיוניים. למרות שהקנביס נחשב לסם "קל", ישנם עדויות שהשימוש בו עלול להוביל לתופעות לוואי פסיכיאטריות. לאור זאת, הוגבל השימוש בו למספר מצומצם ביותר של מצבים רפואיים. העיקרי בהם הוא כאב הקשור לגידולים ממאירים. אין מקום לעת עתה לשימוש בקנביס בכאב כרוני במחלות אורתופדיות, ובכללן בעיות הנובעת מעמוד השדרה. אמצעים אחרים, שתוכל לקבלם אם תפנה למרפאת כאב, עשויים להועיל במקרה שלך. בברכת בריאות שלמה, ד"ר רונן בלכר - אינפומד